Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 03

Rekomenduojami „Kino pavasario“ filmai ketvirtadieniui, balandžio 3 d.

Balandžio 3 d. oficialiai baigiasi dvi savaites trukęs Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“. Paskutiniąją dieną – adrenalino kupinas filmas apie bėgimą su buliais, meilės paieškos Kroatijoje ir graudžiai juokinga istorija apie šeimą ir senatvę. Į visus šiuos filmus bilietai kainuoja po 10 lt, įsigyjant juos kasose.
Filmo „Nebraska“ kadras
Filmo „Nebraska“ kadras

Bėgimas su buliais Pamplonoje 3D (Encierro, Bull Running in Pamplona 3D), Ispanija, 2013, rež. Olivier van der Zee

17:30 Forum Cinemas Vingis 6 salė

Kasmet liepos 7–14 d. organizuojama tradicinė San Fermino šventė suvilioja tūkstančius azartiškų entuziastų į vieną pavojingiausių bėgimų su buliais. Kiekvieną ankstyvą rytą į Pamplonos miesto pagrindinę Estafetės gatvę paleidžiami specialiai šiam renginiui užauginti ir treniruoti buliai. Pažangiausių technologijų 3D kamerų sistemą sumontavusį režisierių domina ne tik kelias minutes trunkančios įspūdingos įtemptos lenktynės, bet ir savanoriškai bėgimuose dalyvaujančių žmonių istorijos. Čia nebūna jokių prizų nugalėtojams, o didelė tikimybė patirti rimtą traumą vis tiek neatbaido smalsuolių. Filme kalbinami į Pamploną vis sugrįžtantys drąsiausi bėgikai, kuriems svarbu ne tik dalyvauti ir patirti azartą, bet bėgti per kelis žingsnius nuo įtūžusių bulių.

VIDEO: Filmo „Bėgimas su buliais Pamplonoje 3D“ anonsas

Meilės gangsteris (Gangster te voli / Gangster of Love), Kroatija, Vokietija, Rumunija, 2013, rež. Nebojša Slijepčević

19:15 Forum Cinemas Vingis 5 salė

Filmo herojus – buvęs dailidė Nedo Babičius, pramintas gangsteriu dėl nuolat nešiojamų akinių nuo saulės. Jau dvidešimt penkerius metus jis dirba savo įkurtoje pažinčių agentūroje „Vilties pasimatymai“. Per tą laiką jis supažindino apie tris šimtus porų. Dažniausiai pas jį lankosi vidutinio amžiaus vyrai, nesugebantys susirasti „tos vienintelės“. Tad kai į Nedo kreipiasi jauna bulgarė, vyras mano, kad netrukus suras ir jai antrąją pusę. Tačiau Maja užsienietė ir turi sūnų... Tragikomiškoje juostoje analizuojamas mažo miestelio Imotski gyventojų mentalitetas, atskleidžiami įsisenėję stereotipai ir vietinių vyrų konservatyvumas. Filme tikrai netrūks absurdiškų ir komiškų situacijų.

VIDEO: Filmo „Meilės gangsteris“ anonsas

Nebraska (Nebraska), JAV, 2013, rež. Alexander Payne

22:00 Forum Cinemas Vingis didžioji salė

Į Nebraskos valstijos sostinę Linkolną pėsčiomis nutaria keliauti alkoholikas senolis Vudis (2013 m. Kanų festivalio geriausias aktorius Bruce‘as Dernas). Septyniasdešimt septynerių užsispyrėlis įtiki, kad laimėjo milijono vertės piniginį prizą. Jau kelyje tėvą sutikęs jaunesnysis sūnus Deivas bando nesėkmingai paaiškinti, kad pardavimams skatinti organizuojama ir paštu siuntinėjama loterija yra tik akių dūmimas. Bet jam nelieka kitos išeities, kaip tik pavėžėti būsimąjį „milijonierių“ per dvi valstijas daugiau nei 1300 km. Aplankę turistines vietas ir atvykę į Nebraską jie sustoja Vudžio gimtajame miestelyje, kuriame visi iki šiol pažįsta vienas kitą. Čia keliauninkai aplanko Vudžio brolį Rėjų ir jo šeimą, o prie jų prisijungia Vudžio žmona Keit („Auksiniam gaubliui“ nominuota aktorė June Squibb) bei vyresnis Deivo brolis. Tai melancholiška komedija apie tylaus žmogaus gyvenimo būdą.

VIDEO: Filmo „Nebraska“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius