Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 21

Rekomenduojami „Kino pavasario“ filmai penktadieniui, kovo 21 d.

Kiekvieną dieną Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ parodys po kelias dešimtis filmų. Kaip išsirinkti vieną iš tokios gausos? Kaip nepraleisti gerų filmų, kurie galbūt gali likti nepastebėti, nes jų režisierių ar aktorių vardus girdite rečiau? Kasdien pateiksime jums keleto rekomenduojamų filmų sąrašą, į kuriuos bilietai kainuos tik 10 lt, įsigyjant juos kasose.
Filmo „Užsimerkus gyventi paprasčiau“ kadras
Filmo „Užsimerkus gyventi paprasčiau“ kadras

Penktadienio, kovo 21 d., rekomendacijos:

Užsimerkus gyventi paprasčiau (Vivir es facil con los ojos cerrados) 

21:15 Forum Cinemas Vingis Salė 5

Paveiktas egzistencinės krizės, 1966 m. Johnas Lennonas nusprendžia palikti grupę „The Beatles“ ir tapti profesionaliu aktoriumi. Garsusis atlikėjas atvyksta į Almerijos regioną Ispanijoje, kad nusifilmuotų amerikiečių režisieriaus Richardo Lesterio dramoje „Kaip aš laimėjau karą“. Albacetės miesto mokykloje dirbantis anglų kalbos mokytojas Antonio (Pedro Almodovaro filmų „Pasikalbėk su ja“, „Blogas auklėjimas“, „Aš tokia susijaudinusi“ aktorius Javieras Camara) naudoja „The Beatles“ dainų tekstus kaip pedagoginę priemonę. Jis yra ištikimiausias Johno Lennono gerbėjas. Sužinojęs sensacingą naujieną, kad svajonė pamatyti muzikos dievaitį yra pasiekiama automobiliu, Antonio išsiruošia į nuotykių kupiną kelionę. Ispanas trokšta ne tik susitikti su akylai saugomu dainininku, bet ir paprašyti jo kai ko neįprasto.

Kad būtų linksmiau, Antonio priima į mažą automobilį autostopu keliaujančius Lennono gerbėjus: gražuolę dvidešimtmetę Belen, kuri dėl nevykusių santykių bėga nuo įpykusios šeimos bei Bažnyčios, ir maištingą šešiolikmetį Chuanjo, pavargusį nuo nuolatinių konfliktų su senamadišku tėvu. Jaunieji pakeleiviai įsivaizduoja Johną Lennoną kaip laisvės ir vilties simbolį.

VIDEO: Filmo „Užsimerkus gyventi paprasčiau“ anonsas

Nebylys (El mudo / Silent)

19:30 Forum Cinemas Vingis Salė 6

Peru teisėsaugoje įsišaknijusi korupcija, perduodama iš kartos į kartą. Vienintelis sąžiningas teisėjas Konstantino Zegara (2013 m. Lokarno kino festivalio geriausias aktorius Fernando Bacilio) laikosi moralės principų ir nepasiduoda korupcijos pagundoms. Jis nepaėmė nė vieno kyšio ir priėmė nemalonių verdiktų, todėl Zegaros nekenčia mažiausiai aštuoni šimtai atstumtų žmonių. Bet vyras turi kuo didžiuotis ir džiaugiasi švaria sąžine. 

Keturiasdešimties sulaukęs principingas teisėjas gyvena su žmona ir augina dukterį, kuri abejoja tokiais tėvo pasirinkimais. Tačiau Zegarai nerūpi šeimos nuomonė. Jis nenori sekti korumpuoto tėvo pėdomis. Vieną rytą Zegarą pakerta nežinomo šaulio kulka. Vyras išlieka gyvas, bet praranda kalbą. Policija neranda nusikaltėlių ir viską nurašo nelemtam atsitiktinumui. Bet Zegara neabejoja, kad kažkas jį norėjo nužudyti. Nepasitikintis korumpuota sistema teisėjas pradeda asmeninį tyrimą.

VIDEO: Nebylys

Nepalas foreva (Nepal Forever)

17:30 Forum Cinemas Vingis Salė 4

Du užkietėję komunistai ir Sankt Peterburgo miesto tarybos nariai nutaria autostopu keliauti į Nepalą spręsti šios šalies politinių nesutarimų. Leninistais save vadinantys vyrai rimtai susirūpino globalinio komunizmo ateitimi. Jie ketina sutaikyti dvi Nepalo komunistų frakcijas, nes tikisi, kad šis draugiškas poelgis paspartins komunizmo eros aušrą visame pasaulyje. Tačiau tarptautinio komunizmo ateities perspektyvos taip ir lieka neaiškios. Komiška juosta „Nepalas foreva“ buvo apdovanota 2013 m. Romos kino festivalyje ir rodyta antroje pagal svarbą konkursinėje programoje „XXI amžiaus kinas“.

VIDEO: Filmo „Nepalas foreva“ anonsas

Didysis meistras (Yi dai zong shi / The Grandmaster)

17:45 Forum Cinemas Vingis Salė 1

Tai istorija apie du kunfu meistrus: jis kilęs iš Pietų Kinijos, ji – iš šalies šiaurės. Ip Mano ir Gong Er keliai susikerta vyro gimtajame mieste Fošane japonų invazijos išvakarėse 1936 m. Kinijoje kyla sąmyšis, o pietinei šalies daliai gresia būti atskirtai nuo šiaurinės. Gong Er tėvas yra didysis kovos menų meistras. Jis taip pat atkeliauja į Fošaną. Mat legendiniame miesto viešnamyje „Auksinis paviljonas“ turi būti švenčiamas jo išėjimas į pensiją. Ši istorija apie išdavystę, išbandymą, garbę ir meilę vyksta chaotišku karo ir okupacijos laikotarpiu. Filmo nuotaika artima ankstesnei režisieriaus dramai apie kovos menus „Laiko pelenai“. Švysčiojantys kardai, kumščiai ir akrobatiški kūnai neatsiejami nuo vidinių herojų kovų. Jausmai virsta judesiais ir atvirkščiai – judesiai virsta emocijomis.

VIDEO: Filmo „Didysis meistras“ anonsas

Aksominiai teroristai (Zamatoví teroristi / Velvet Terrorists)

19:30 Forum Cinemas Vingis Salė 4

Nuo pat jaunystės Stano, Fero ir Vladimiras maištavo prieš komunistų režimą buvusioje Čekoslovakijoje. Naktį prieš Gegužės 1-osios eiseną Stanislavas Kratochvilas (Stano) sumanė susprogdinti stadione įrengtą komunistų partijos platformą. Už tai jis gavo penkerius metus kalėjimo. Frantisekas Bednaras (Fero) nusprendė nužudyti tuometinį šalies prezidentą Gustavą Husaką, bandė susisiekti su CŽV agentais ir inicijuoti antikomunistinę revoliuciją. Jis taip pat buvo pasodintas į kalėjimą ketoriolikai metų. Vladimiras Hucinas naikino propagandines skelbimų lentas, platino antivalstybinius atvirlaiškius ir organizavo įvairiausius smulkius išpuolius. Jis kalėjo net kelis kartus. 

Tai netolimos praeities istorijos. Trys slovakų režisieriai nusprendė pasidomėti, kaip dabar gyvena tuometiniai revoliucionieriai. Dėmesio sulaukę vyrai maloniai sutinka inscenizuoti savo „teroristinius aktus“. 

VIDEO: Filmo „Aksominiai teroristai“ anonsas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius