-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

„Šok vardan kovos“ – geriausi pasaulio breikeriai kino ekrane

Kovo 27 dieną Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ ekranus užkariaus geriausi pasaulio breikeriai. Festivalyje bus parodytas specialus filmas – dokumentinė režisieriaus Alastairo Siddonso juosta „Šok vardan kovos“, pasakojanti apie geriausių breiko šokėjų kovas.
Filmas „Šok vardan kovos“
Filmas „Šok vardan kovos“ / Kadras iš filmo

2007-ųjų rugsėjį 16 geriausių pasaulyje breiko šokėjų kovojo vienas prieš vieną nenaudojamoje elektrinėje Soweto miesto Pietų Afrikoje širdyje, kad išsiaiškintų, kas taps „Red Bull BC ONE“ pasaulio čempionu. Šias kovas užfiksavusio režisieriaus A.Siddonso filme šešių herojų akimis atskleidžiama, ką reprezentuoja breiko šokis. Filmas plačiau pasakoja apie breikerių gyvenimą ir ypatingą nekontaktinės kovos formą, kuri vystėsi pastaruosius trisdešimt metų ir tapo tikru XXI a. globaliu fenomenu.

Nuo turnyro užkulisių Soweto mieste iki Senegalo, Japonijos, Alžyro, JAV, Prancūzijos ir Brazilijos skersgatvių. Filmas sujungia žmogaus dramą su vizualiu šokio intensyvumu, perteikdamas aistrą, prakaito skonį ir artistiškumą – būtinus komponentus norint varžytis dėl čempiono vardo. Čia kovoja 16 šokėjų. Visi nori būti geriausiais. O laimės tik vienas.

Debiutinį A.Siddonso dokumentinį filmą “Šok vardan kovos” pristato kino studija PARTIZAN, kūrusi kultinius Michelio Gondry kūrinius “Miego mokslas” ir “Geras kinas”. Su talentų žvaigždynu priešais kamerą ir už jos, šis filmas nukelia žiūrovus į mistišką konkurencijos ir breiko kovos lauką. Čia peržengiamos fizinių galimybių ribos ir šokis pasiekia naujas stulbinančias aukštumas.

Filmas atskleidžia, kad breikeriai – unikali sportininkų kasta, kuriai nereikia įprastų treniruočių. Čia jungiasi karo menai, gimnastika ir šokis. Tačiau tuo pačiu breikas lieka gatvės kultūra, gimusia skurde ir varge, o tai leidžia puikiai suprasti veržlumą ir ryžtą – savybes, nuvedusias filmo herojus į pačią viršūnę.

„Red Bull BC ONE“ turnyras sujungia visų herojų istorijas į vieną. Šešios kalbos. Šeši neįtikėtinų sugebėjimų breikeriai: Ben-J, Lilou, Roxrite, Taisuke, Hong 10 ir Ronnie, lygiai prieš metus lankęsis ir Vilniuje. Tai  šokio filmas nepanašus į jokį kitą. Globalus. Muzikalus. Emocionalus.

„Šok vardan kovos“ bus rodomas kovo 27, 28 ir balandžio 2 dienomis „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre Vilniuje ir balandžio 3 d. „Forum Cinemas“ kino teatre Kaune. Prieš pirmąjį filmo seansą Vilniuje žiūrovus pasveikins Lietuvos bboys prie kino teatro surengdami improvizuotą breiko pasirodymą.

VIDEO: Turn it Loose Documentary

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius