Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 01

Būrys klaipėdiečių Melnragėje stebėjo drąsuolių maudynes

Klaipėdiečiai pirmąją metų dieną važiavo į pajūrį, stebėti, kaip į šaltos Baltijos bangas neria sveikuoliais save vadinantys drąsuoliai. Ne pirmą kartą ledinėje jūroje besimaudantys sveikos gyvensenos propaguotojai tikino, kad šiemet oras maudynėms buvo idealus.

Daugiau nei dvidešimt sveikuolių susitiko Melnragės automobilių stovėjimo aikštelėje. Vedini sveiką gyvenseną propaguojančio Dainiaus Kepenio jie apibėgo ratuką pušyne, apšilo. 

Pirmąją naujųjų metų dieną Klaipėdoje spaudė 7 laipsnių šaltukas. Ledas sukaustęs kelis metrus krantinės iki jūros. 

Klaipėdiečiai, būrį drąsuolių, įbėgusių į paplūdimį, pasitiko plojimais. Greitai nusimetę drabužius ir nusifotografavę bendra nuotraukai, sveikuoliai, susikibę už rankų, šoko į Baltijos bangas.

Šitaip naujųjų metų pradžią pažymėję sveikuoliai svarstė, kad penktadienį vandens temperatūra jūroje siekė 3-4 laipsnius. „Ate, mano pirštukams“, – bandė juokauti mergina, pirmą kartą išsimaudžiusi Baltijoje, kai lauke spaudžia šaltukas. Būryje sveikuolių buvo ir keli drąsuoliai, į ledinę jūrą lipę pirmą kartą gyvenimą. „Daugiau niekada... bent jau šiais metais“, – drebėdamas pro dantis iškošė vyras. 

Prityrę sveikuoliai, jau ne pirmus metus besimaudantys jūroje, tikino, kad ši diena – itin tinkama maudynėms. „Jokio vėjo, šioks toks minusiukas. Kur kas šalčiau būna, kai yra keli laipsniai šilumos ir pučia stiprus vėjas“, – aiškino sveikuoliai. Kai kurie prisipažino išbandę maudynes ir tuomet, kai lauke spaudžia didesnis nei 20 laipsnių šaltis. 

Maudynės Baltijoje pirmąją metų dieną jau yra tapusios tradicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius