Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 21

„Ecoservice“ ragina vairuotojus Klaipėdoje neužstatyti naujų pusiau požeminių konteinerių

Klaipėdoje palaipsniui įprastus antžeminius konteinerius keičia pusiau požeminiai – šį rudenį buvo atidarytos 43 naujos konteinerių aikštelės, o iki pavasario mieste jų turėtų atsirasti dar 100. „Ecoservice Klaipėda“ regiono atliekų surinkimo vadovas Antanas Rukša atkreipia vairuotojų dėmesį į pasikeitimą ir ragina neužstatyti naujų konteinerių, kad kiemai nevirstų šiukšlynais.
Pusiau požeminiai konteineriai
Pusiau požeminiai konteineriai / Bendrovės nuotr.

Tai aktualu ir per didžiąsias metų šventes, kai atliekų yra daugiau nei įprastai – šventinėmis dienomis atliekos Klaipėdoje bus išvežamos įprastu grafiku.

Nauji konteineriai talpesni

Įprastus konteinerius daugiabučių rajonuose keičiantys pusiau požeminiai konteineriai stovi naujai įrengtose atliekų surinkimui skirtose aikštelėse. Jie taupo miesto erdvę, nes yra kur kas talpesni už antžeminius konteinerius – vienas pusiau požeminis konteineris yra 5 kubinių metrų talpos.

„Dabar kiekvienoje aikštelėje įrengti 4, 5 ar net 6 pusiau požeminiai konteineriai, skirti komunalinėms atliekoms arba antrinėms žaliavoms – stiklui, popieriui, plastikui. Kiekviename iš jų telpa penkis kartus daugiau atliekų nei antžeminiame konteineryje. Kai visi konteineriai vienoje vietoje, žmonėms patogiau rūšiuoti. Konteineriai yra įrengiami prie gatvių, todėl atsilaisvina daugiabučių kiemai, lieka daugiau vietos gyventojų automobiliams“, – sako A. Rukša.

Pasibaigus pereinamajam laikotarpiui daugelyje Klaipėdos daugiabučių kiemų, kuriuose įrengti pusiau požeminiai konteineriai, įprastų stumdomų konteinerių nebeliks. Bet kad naujos konteinerių aikštelės nevirstų šiukšlynais, labai svarbu, kad naujieji konteineriai būtų sklandžiai aptarnaujami.

Problema – ne vietoje parkuojami automobiliai

Labai dažnai prie gatvių įrengtus pusiau požeminius konteinerius automobilių vairuotojai ignoruoja. Jie parkuoja automobilius gatvių pakraščiuose ir taip sutrukdo laiku išvežti atliekas.

„Nors šiukšliavežės iš konteinerių atliekas iškrauna naudodamos keltuvus, tačiau negalima kelti konteinerių maišų virš stovinčių automobilių, kad jų neapgadintume ar neišpurvintume. Prie konteinerių yra nubrėžtos parkavimą draudžiančios geltonos linijos, tačiau žiemą dažnai jos būna padengtos sniegu, vairuotojai šių ženklų nepastebi. Labai prašau klaipėdiečių būti atidžiais ir, vardan švaros savo kiemuose, palikti privažiavimą prie konteinerių“, – sako A. Rukša.

A. Rukša teigia, kad žiemos švenčių laikotarpiu atliekų padaugėja, tad gyventojai turėtų įspėti ir į svečius atvykstančius artimuosius, kad automobiliais neužstatytų konteinerių prieigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius