-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 19

Ekologiškiems klaipėdiečiams savivaldybė dovanoja kalendorius

Artėjant didžiosioms metų šventėms atliekas pavyzdingai tvarkantys klaipėdiečiai sulaukė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos dovanų – į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles nebereikalingus daiktus atvežę Klaipėdos miesto gyventojai gaus kalėdinę dovanėlę – spalvingą stalinį 2017-ųjų metų kalendorių.
Stambiagabaričių atliekų surinkimo aikštelė išdygs Vilijampolėje.
Stambiagabaritės atliekos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mūsų sukurtas kalendorius – tai lyg kompaktiška 12 lapų knygutė su išsamiais aprašymais, kaip uostamiestyje patogiausia sutvarkyti įvairias buities atliekas“, – pasakojo Rasa Jievaitienė, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vedėja.

Pasak Rasos Jievaitienės, Klaipėdoje atliekų tvarkymo sistema nuolat kinta – atsiranda nauji reikalavimai, nauji atliekų surinkimo būdai. Todėl gyventojams savivaldybė kasmet paruošia lankstinukus su atnaujinta informacija ir juos išsiunčia sausio mėnesį kartu su KRATC metinės rinkliavos pranešimais. Tačiau lankstinukai dažnai pasimeta, o kalendorius – daug patogesnis ir ilgaamžiškesnis daiktas.

Kodėl kalendoriai dalijami didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse? Todėl, kad tai yra pagrindinė vieta, kur turi atkeliauti nebereikalingi baldai, buities prietaisai, naudotos padangos, didelės plastiko ar kartono pakuotės, likusios nuo didžiųjų pirkinių.

„Didžiausia bėda, kad klaipėdiečiai daug metų buvo įpratę krauti visus nereikalingus daiktus kiemuose prie konteinerių. Kol nebuvo specialių aikštelių tokia tvarka buvo toleruojama. O dabar šiukšlinti savo kiemo nevalia, nes viską galima nemokamai atiduoti į specialiai tam įrengtas aikšteles“, – aiškino Rasa Jievaitienė, savivaldybės vardu kviesdama visus klaipėdiečius šventinių pirkinių piko metu užsukti į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles ir ten tvarkingai atsikratyti nereikalingais daiktais.

Klaipėdos didžiųjų atliekų surinkimo aikštelės įsikūrusios skirtingose miesto vietose, kad klaipėdiečiams būtų kuo arčiau namų: Šiaurės pr. 30, Tilžės g. 66A, Plieno g. 13. Aikštelės dirba antradienį–penktadienį nuo 9 iki 18 valandos, šeštadienį – nuo 10 iki 14 valandos. Sekmadienis ir pirmadienis – nedarbo dienos. Daugiau informacijos ir aikštelių vadybininkų telefonus rasite internete www.kratc.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius