2020 04 24

„Europiados“ festivalis Klaipėdoje neįvyks

57-oji „Europiada“ Klaipėdoje šiemet neįvyks, tai pranešė Tarptautinio organizacinio komiteto prezidentas Rudiger Hess, išplatinęs laišką visai bendruomenei.
"Europiados" kulminacija.
"Europiados" kulminacija. / A.Kripaitės, G.Kubiliūtės nuotr.

„Atstumas šiuo metu yra didžiausia rūpestingumą išreiškianti priemonė, todėl mes griežtai laikomės valdžios institucijų apribojimų ir rekomendacijų tam, kad galėtume sumažinti pavojų „Europiados“ dalyvių bei svečių gyvybėms. Mes remiamės tarptautinių ir valstybinių sveikatos institucijų, ypatingai Lietuvos bei Klaipėdos, rekomendacijomis. Po ilgų ir intensyvių diskusijų tarp mūsų komiteto ir Klaipėdos miesto, ir atsižvelgiant į visų „Europiados“ dalyvių bei svečių interesus, mes nusprendėme atšaukti šių metų „Europiadą“. Galimybė surengti festivalį rudenį taip pat buvo apsvarstyta, tačiau niekas aiškiai nežino, kaip toliau susiklostys situacija. Negana to, rudenį nebūtų galimybės dalyviams suteikti nakvynę, nes mokyklos, tikėtina, tuo metu jau pradės dirbti“, – pranešė prezidentas.

Šiuo metu svarstoma galimybė atidėti „Europiadą“ vieneriems metams, kadangi tikslas yra 2021-aisiais metais suorganizuoti 57-tąją „Europiadą“ Lietuvoje.

„Prašau suprasti, kad visų miestų prioritetas – išspręsti su šia rimta krize susijusias užduotis, todėl mums reikia šiek tiek laiko pateikti galutinį sprendimą“, – informavo festivalio vadovas.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, šiuo metu su „Europiados“ organizaciniu komitetu ieškoma racionaliausio sprendimo dėl naujos renginio datos.

„Kaip bebūtų gaila, kad tenka atidėti renginius, dėl kurių Klaipėda kovojo ir kurių laukė bendruomenė, šiuo metu visi turime suprasti, kad svarbiausia – mūsų visų sveikata ir saugumas. Jau dabar akivaizdu, kad ateinanti vasara dar tikrai nebus tas laikas, kai drąsiai ir be jokių apribojimų galėsime organizuoti tūkstančius žmonių pritraukiančias šventes. Todėl kalbame ne tik apie „Europiadą“, bet ir apie kitus masinius renginius bei ieškome jiems naujų formų“, – sako Klaipėdos meras.

Pirmoji „Europiada“ buvo surengta 1964 m. Antverpene, Belgijoje. 2009 metais „Europiada“ buvo suorganizuota Klaipėdoje ir paliko itin ryškų pėdsaką kultūros istorijoje. Tąkart sulaukta daugiau nei 4 200 dalyvių iš 27 Europos valstybių regionų. „Europiada“ itin retai sugrįžta į jau aplankytą miestą, todėl tarptautinio komiteto sprendimas Klaipėdai suteikti teisę dar kartą būti šio renginio šeimininke, yra didelis miesto laimėjimas. Šiais metais Klaipėdoje turėjo vykti 57-oji „Europiada“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius