-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 11

Išmaišiusi pusę pasaulio laimę atrado Klaipėdoje

Iš Karibų jūros salos kilusi ir pusę pasaulio išmaišiusi Shaina Pietersz dėkoja likimui, kad šis ją atvedė į Klaipėdą. Begales veiklų ir ateities planų turinti moteris įsitikinusi, kad šis miestas yra tobula vieta auginti atžalas ir realizuoti savo sumanymus.
Shaina Pietersz
Shaina Pietersz / Asmeninio archyvo nuotr.

„Prieš devynerius metus čia pirmą kartą atvykau kartu su mylimuoju Linu. Per atostogas išmaišėme visą Lietuvą, ir aš pamilau šią šalį. Man labai patiko maistas, žmonės, ypač gamta, gaivus oras. Kadangi buvau nėščia, netrukus nusprendėme čia grįžti gyventi. Pamanėme, kad Klaipėda yra tobula vieta auginti vaikus“, – prisiminė egzotiškos išvaizdos pašnekovė.

Asmeninio archyvo nuotr./Shaina Pietersz
Asmeninio archyvo nuotr./Shaina Pietersz

Atidarė nemokamą parduotuvę

Sh.Pietersz tėvynė – Karibų jūros pietuose esanti sala Kiurasao. Tačiau, kai jai buvo septyneri, šeima persikėlė gyventi į Olandiją. Būdama devyniolikos metų pašnekovė visą savo energiją ir santaupas nusprendė skirti vienai didžiausių savo aistrų – kelionėms. „Tačiau, kai tik atradau Lietuvą, intuityviai supratau, kad čia noriu kurti gyvenimą“, – kaip gimė meilė šiam kraštui pasakojo pokalbininkė.

Egzotiškos išvaizdos moteris džiaugėsi, jog atvykusi gyventi į Klaipėdą pirmuosius penkerius metus ji galėjo skirti motinystei. Augindama du sūnus moteris atrado Smiltynėje dar tik kurtis pradėjusį miško darželį, į kurį nusprendė vesti savo atžalas. Sh.Pietersz daug laiko praleido savanoriškai padėdama šios netradicinės ikimokyklinio ugdymo įstaigos įkūrėjams, o vėliau ten ir įsidarbino.

Ūgtelėjus vaikams, moteris nusprendė įgyvendinti galvoje ilgai brandintą, tačiau Klaipėdoje unikalią idėją – „Free Shop“ („Nemokama parduotuvė“, – angl.).

Tai vieta, kurioje esą neegzistuoja pinigai. Tokios įstaigos veikla yra paremta daiktų mainais, kai vieni į parduotuvę atneša nereikalingus daiktus, o kiti juos pasiima. „Kartu su keletu kitų mamyčių suradome vietą, kurioje už dyką galėjome pradėti „Free shop“ veiklą. Tuomet iš namų surinkome visus nebereikalingus daiktus ir nusprendėme šioje parduotuvėje pasidalyti jais su kitais žmonėmis. Tai buvo nuostabi patirtis“, – teigė pašnekovė.

Nors atsirado nemažai skeptikų, galvojusių, kad tokia idėja neilgaamžė – juk netrukus nemokamus daiktus kažkas susirinks ir parduotuvė tiesiog taps tuščia, tačiau „Free Shop“ veiklą teko laikinai sustabdyti visai ne dėl tos priežasties. Nemokamai dalijamų daiktų ir drabužių joje niekada netrūko, nes žmonės gausiai jais dalydavosi. „Atidarę šią parduotuvę pamatėme, kad žmonės yra tiesiog pertekę daiktų“, – nustebusi kalbėjo ji.

Asmeninio archyvo nuotr./Shaina Pietersz
Asmeninio archyvo nuotr./Shaina Pietersz

Nauda – ir neturtingiems, ir paaugliams

Vėliau parduotuvė persikėlė šalia Klaipėdos respublikinės ligoninės Psichiatrijos filialo, tad į parduotuvę dažnai užsukdavo šios gydymo įstaigos gyventojos. „Šių lankytojų sulaukdavome kiekvieną savaitę, ir jos godžiai imdavo tiek drabužių, kiek tik panešdavo. Tačiau po kiek laiko pastebėjome, kad sugrįžusios jos dalį jų grąžindavo. Dar vėliau šios moteriškės vis dar imdavo daug, tačiau tuomet tapo išrankesnės“, – pokyčius prisiminė Sh.Pietresz.

Atidarius „Free Shop“ pašnekovei leido ne tik ištuštinti savo spintą, bet ir pačiai išbandyti įvairius drabužius bei atrasti savo stilių.

Nors šiuo metu parduotuvės veikla sustabdyta, tačiau ateityje moteris nori atgaivinti šią, tačiau kiek patobulintą idėją. „Anksčiau tai tebuvo bandymas. Tačiau dabar aš turiu aiškią viziją, kaip turėtų atrodyti parduotuvė, kad ji būtų naudinga ne tik neturtingiems žmonėms, bet ir savo stiliaus ieškantiems paaugliams“, – pastebėjo moteris.

Asmeninio archyvo nuotr./Shaina Pietersz
Asmeninio archyvo nuotr./Shaina Pietersz

Kuria naują anglų kalbos mokymo sistemą

Energijos ir veiklų nestokojanti moteris šiuo metu užsidirba dėstydama anglų kalbą vaikams ir suaugusiesiems. Šiuo metu ji netgi subūrė grupę mokinių, kuriuos šios kalbos žinių ji moko pagal naują, savo pačios sukurtą mokymo sistemą.

Be to, Sh.Pietersz rengia Poi stiliaus šokių pamokas. Šie šokiai esą suteikia pusiausvyros, gracijos, lankstumo, judesių koordinacijos ir greitos orientacijos.

Asmeninio archyvo nuotr./Poi stiliaus šokis
Asmeninio archyvo nuotr./Poi stiliaus šokis

„Šis šokis yra didelė aistra mano gyvenime. Ir tai, privalau pasakyti, yra ne tik judesys. Poi šokis padeda pažinti save, jis moko jausmingumo, taip pat padeda realizuoti save“, – įsitikinusi moteris, kuri taip puikiai kalba lietuviškai.

Pagrindinis projektas – namai

Šiuo metu vienas pagrindinių pašnekovės tikslų yra pasistatyti savo namus. „Troškimas keliauti niekur nedingo, tačiau per daugelį metų, kai keliavau, nebuvau prisirišusi prie pinigų, vienos vietos ir daiktų. Visuomet apsistodavau pas draugus, kurie išsibarstę po visą pasaulį. Tačiau dabar noriu pasistatyti savo namus ir juos pasikviesti į Lietuvą – šalį, kurią pamilau“, – šypsojosi pašnekovė.

Devynerių Kajų ir septynerių Luką auginanti Shaina teigė taip pat norinti nusivežti vaikus į savo gimtąjį kraštą tam, kad jie labiau suprastų, iš kur kilusi jų egzotiškos išvaizdos mama. „Mano namai yra Klaipėda, o Kiurasao – gimtinė. Ši sala esu aš“, – šyptelėjo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius