Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 12

Istorinėje krantinėje planuojama jrengti senovinių laivų muziejų po atviru dangum

Klaipėdos širdyje, piliavietėje, jau kitais metais gali prasidėti istorinių laivų krantinės tvarkymo, pritaikymo pažintiniam turizmui darbai, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus dr. Jono Genio teigimu, sutvarkius prie šiaurinės kurtinos prisišliejusią paveldosauginę krantinę atsivertų nauja edukacinė erdvė.

„Kreipiausi į uostamiesčio merijos vadovybę ir paprašiau inicijuoti šioje krantinėje būtinų atlikti darbų projekto parengimą. Sutvarkius apie 100 metrų ilgio pilies fosos atkarpą, įrengus pontonus, ten savo namus galėtų turėti istoriniai laivai, jų replikos. Dabar jie išblaškyti. Norime, kad miestiečiai ir turistai tokius laivus galėtų matyti vienoje vietoje, sužinoti jų istoriją, apsilankyti juose", - dienraščiui pasakojo jis.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas patvirtino, kad teikiant politikams tvirtinti kitų metų strateginį veiklos planą istorinių laivų krantinės sutvarkymas į jį bus įtrauktas ir prašoma skirti lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius