Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 06

Jūros šventę bus galima stebėti nuo kylančio Klaipėdos piliavietės kurtinos kalno

Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos atstatymo darbai vyksta be didesnių trukdžių. Kaip ir planuota, statybos turi būti baigtos rugpjūčio pabaigoje. Statybvietę apžiūrėję specialistai konstatavo, kad neilgai trukus kylantis pastatas bus užpiltas žemėmis ir šiemetę Jūros šventę jau bus galima stebėti pasilypėjus ant kurtinos kalno viršūnės.
Statybos Klaipėdos piliavietėje
Statybos Klaipėdos piliavietėje / L. Sėlenienės nuotr.

„Pamačius tai, kas šiandien jau yra padaryta, sunku net patikėti, kad dar tik prieš kelis mėnesius šioje vietoje į pamatus įbetonavome simbolinę lobių skrynelę su laišku ateities kartoms. Galiu tik konstatuoti, kad statybos darbai piliavietėje vyksta itin sparčiai bei jau šiemet Klaipėda tikrai turės naują šiuolaikišką konferencijų centrą“, – sakė kurtinos atstatymo darbus apžiūrėjęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Bendra Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos atstatymo projekto vertė – 4,3 mln. eurų. Dalį lėšų skiria Europos Sąjunga, dalį – Klaipėdos miesto savivaldybė.

Numatyta, kad atstatytoje rytinėje kurtinoje – piliavietės gynybiniame pylime – bus įrengtas modernus konferencijų centras bei čia pat esančiame Antrojo pasaulinio karo laikų dažų sandėlyje – naujos Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus ekspozicinės erdvės. 

Projekto rangovo UAB „Pamario restauratoriaus“ direktoriaus Aldo Kliuko teigimu, šiandien atlikta trečdalis visų čia suplanuotų statybos darbų.

„Šiuo metu baigti betonuoti būsimo konferencijų centro pamatai, jau kyla ir šio centro sienos, tiesiami komunikaciniai tinklai. O štai buvusiame dažų sandėlyje didžioji dalis darbų jau atlikt, liko tik sienų apdaila“, – sakė A. Kliukas.

Pagal savivaldybės ir statybos darbų rangovų pasirašytą sutartį, rytinės kurtinos atkūrimo darbai turi būti baigti iki šių metų rugsėjo mėnesio. O 2016 m. tikimasi sulaukti ir šiaurinės kurtinos atstatymo darbų starto.

„Savivaldybė yra pateikusi preliminarią paraišką kitam piliavietės objektui – šiaurinei kurtinai. Ji nebuvo įtraukta į valstybės paveldo objektų sąrašą, tačiau ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pažadėjo, kad mes galėsime teikti paraišką ir konkuruoti su kitais miestais dėl šio objekto finansavimo“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento vadovas Ričardas Zulcas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius