Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 28

Jūros šventės eiseną bus galima stebėti tiesiogiai

Vieną įspūdingiausių Jūros šventės renginių – eiseną miesto gatvėmis – bus galima stebėti tiesiogiai.
Jūros šventės eisena
Jūros šventės eisena / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Svarbiausias ir didžiausias pirmosios Jūros šventės dienos akcentas, sujungiantis miestą ir jo žmones – Didžioji Jūros šventės eisena. Globojama VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus, eisena iš J.Janonio gatvės šiandien startuos 18 val.

Toliau eisenos dalyviai keliaus Herkaus Manto gatve, pasuks į Naujojo Sodo g., Naujoji Uosto g., Pilies tiltas, Pilies g. ir pasieks Kruizinių laivų terminalą. Eisenos dalyvių pristatymas numatytas už Pilies tilto. 19 val., tradiciškai pasiekus Kruizinių laivų terminalą, bus pakelta Jūros šventės vėliava ir paskelbtas šventės startas.

Šventės organizatoriai teigia, jog eisena kasmet auga ir plečiasi, todėl jos dydis tampa tikru galvosūkiu, mat į eiseną įtraukiama stambiagabaritė technika bei išradingos kompozicijų. Šį kartą eisenoje žygiuos 70 kolektyvų ir įstaigų, kurių dalyvių skaičius turėtų siekti 8000. Anot eisenos koordinatoriaus Karolio Pronckaus, bendras eisenos rikiuotės ilgis – net 2 kilometrai.

„Šį kartą entuziastingos varžybos vyksta dalyvių skaičiumi ir garsu. Vieni buria didžiulius kolektyvus pakviesdami draugus, giminaičius ir devintos eilės pusbrolius, kiti repetuoja garsius ir audringus pasirodymus. Itin gausus žada būti krepšinio klubas „Neptūnas“, į eiseną pakvietęs visus savo sirgalius. Tiesa, eisenoje žygiuos ir kita Klaipėdos sporto pažiba – rankinio klubas „Dragūnas“, – Karolis Pronckus.

19 val. Kruizinių laivų terminale, pakėlus Jūros šventės vėliavą, įvyks oficialus šventės atidarymas.

Didžiąją Jūros šventės eiseną tiesiogiai bus galima stebėti ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos šventės“, „We Love Lithuania“ arba „Youtube“ kanalu. Facebook: https://goo.gl/ryxJNH Youtube: https://goo.gl/MoLKZy

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius