Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 15

Jūrų muziejus – geriausia vieta mokytis

Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė yra įsitikinusi, kad geriausia vieta mokytis – turtingos Lietuvos muziejų ekspozicijos. Ir viena iš jų, be abejonės, yra Lietuvos jūrų muziejaus ekspozicija. Nors šio muziejaus eksponatai dažniausiai kalba apie jūros, laivybos istoriją bei gamtą, tačiau muziejininkai tiki, kad, nepaisant temos, ekspozicija gali tapti puikiu edukacijos lauku bei įrankiu bet kokiam dalykui, ir bet kokio amžiaus moksleiviui. Ir kad jose galima rengti ne tik jau įprastus edukacinius užsiėmimus, bet ir formaliojo ugdymo programos pamokas.
Edukaciniai užsiėmimai Jūrų muziejuje
Edukaciniai užsiėmimai Jūrų muziejuje / Jūrų muziejaus nuotr.

Siekiant sukurti tokias pamokas, muziejuje pirmadienį, vasario 17 dieną, prasideda kūrybinio mokymosi ir mokymo ciklas „MOKYK(IS) MUZIEJUJE. Atrask. Pažink. Patirk.“

„Lietuvos jūrų muziejus, organizuoja 4 dalių mokymo(si) ciklą , kurio pagrindas – kultūros ir švietimo įstaigų bendradarbiavimas, – pasakojo edukatorė Ieva Jašinskienė. – Šio bendradarbiavimo tikslas – pritaikyti Lietuvos jūrų muziejaus turtus bendrosioms mokyklų programoms“.

Ciklą turėtų vainikuoti rudenį mokytojų drauge su Lietuvos jūrų muziejumi paruoštos bendrojo ugdymo programą atitinkančios pamokos bei pamokų turinį lydinti metodinė medžiaga. Ji bus publikuojama muziejaus svetainėje ir laisvai pasiekiama kiekvienam pedagogui, kuris norės vesti parodą muziejaus ekspozicijoje. Iš viso numatyta surengti keturis susitikimus.

Jūrų muziejaus nuotr./Edukaciniai užsiėmimai Jūrų muziejuje
Jūrų muziejaus nuotr./Edukaciniai užsiėmimai Jūrų muziejuje

Pirmasis susitikimas „Atrask bendradarbiavimo džiaugsmą. Gerosios patirties sklaida“ rengiamas Jūrų muziejuje vasario 17 dieną. Šio susitikimo tikslas – dalintis švietimo ir kultūrinių įstaigų bendradarbiavimo patirtimi, ieškant naujų, šiuolaikinių formų, bei skatinti organizacijų glaudesnį bendradarbiavimą ateityje.

Gerosios patirties istorijomis dalinsis Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro kultūrinės veiklos vadybininkė Inga Norkūnienė ir Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokytoja ekspertė Ingrida Bertulienė, MO muziejaus edukacijų skyriaus vadovė Jurgita Nagrodskytė, rašytoja Ilona Ežerinytė ir pedagogė, vadovėlių autorė Inga Gresienė, Šiaulių dailės galerijos kultūrinių renginių ir parodų kuratorė, l. e. p. direktorė Ernesta Šimkienė ir tarptautinio bakalaureato programos anglų kalbos mokytoja Alla Chvostova bei Simonas Saarmann, LGS geologinio švietimo ir geopaveldo pirmininkas, edukacijų kūrėjas ir mokytojas.

Kitų susitikimų metu bus kalbama apie kūrybinius mokymosi metodus ir ieškoma būdų, kaip paskatinti naudotis kūrybiniais „įrankiais“ skatinančius kūrybinį mąstymą, smalsumą, ir žadinančiais vaizduotę ir vidinį potencialą. Kūrybiniais metodais dalinsis režisierius, dramaturgas, teatro ir kino aktorius Justas Tertelis, „Kūrybingumo mokyklos“ įkūrėjai VU profesorius, filosofas Kristupas Sabolius bei komunikacijų specialistas Tomas Ramanauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius