-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 01

Klaipėdoje jaunimas iš penkių šalių ožkos metus pasitiko tradicinio šokio ritmu

Tradicinių šokių mėgėjai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Lenkijos įprastai Naujųjų metų naktį sutinka su liaudiškais įvairių tautų šokiais. Pernai metų sutiktuvės vyko Vilniuje. Šiemet veiksmas persikėlė į Klaipėdą. Visą naktį netilo smagi gyva muzika – muzikantai griežė, kol buvo pajudančių.
Klaipėdoje Naujųjų naktį – tradiciniai šokiai
Klaipėdoje Naujųjų naktį – tradiciniai šokiai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Aprangos kodas – laisvas, tačiau merginoms rekomenduojami sijonai – juk taip gražiau suktis. Vakaro kaina – 2,89 euro. Mokestis, žinoma, simbolinis, todėl buvo galimybė paaukoti ir daugiau. Beje, nakvynę organizatoriai siūlė už simbolinius du litus.

Muzikantai derino instrumentus, o žmonės iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Lenkijos dėliojo suneštines vaišes.

Klaipėdos senamiesčio širdyje buvusi Vydūno mokykla šiuo metu yra nešildoma, tačiau tradicinių šokių nakties organizatoriams patalpos puikiai tiko.

Pastato vidus ir išorė meniškai išdekoruotos jau iš seniau.

Šokių salėje pakurta „buržuika“,, nes tikėtąsi didesnių šalčių. Prasidėjus šokiams, krosnelė visiškai prarado savo aktualumą.

Kampe sumontuota jauki stilizuota virtuvė. Muzikantai derino instrumentus, o įvairaus amžiaus žmonės iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Lenkijos virtuvėje dėliojo suneštines vaišes. Taip pat buvo ir dujinė viryklė, ant kurios keli tvirti vyrai virė sriubą.

Naktis prasidėjo Mazurkos pamokomis. Svečiai iš Lenkijos gerą valandą mokė šio į tango panašaus prancūzų šokio elementų. Tai buvo tik apšilimas.

Po pamokų užgrojo naktišokių šeimininkai – Klaipėdos tradicinių šokių klubas. Vėliau juos keitė folkloro grupė ByTikZyz iš Vilniaus, Martynas Vingrys ir KO iš Kauno, duetas Tomašas Biela ir Rafalas Kvietnievskis iš Lenkijos, Leanne Barbo ir Hansas Mihkelas Varesas iš Estijos.

Tradiciniai Naujųjų metų naktišokiai nuo šiol keliaus per kitų miestų šokių klubus. Naktis su tradiciniais šokiais neprailgo. Panašus renginys numatomas sausio viduryje, tradicinėje naktišokių mekoje – Gikšiuose, šalia  Rygos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius