-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 28

Klaipėda budinama iš žiemos miego – ruošiamasi šviesų festivaliui

Klaipėda pirmoji šalyje duoda startą šviesų festivaliui. Uostamiesčio centrinė dalis ir senamiestis du savaitgalius iš eilės nesutems. Klaipėdiečiai miegą į šviesų pasirodymą kviečiami išmainyti nuo vasario 6-osios. Išskirtinėmis vasaros fiestomis – Jūros švente bei Pilies džiazo festivaliu – garsėjanti Klaipėda nustebinti nori ir žiemą. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai raginami šaltais žiemos vakarais neužsisėdėti namie, o pažinti uostamiestį iš naujo.
Klaipėda
Klaipėda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naktinėtojai išeis į gatves

„Klaipėdos kultūros gyvenime atverčiamas naujas puslapis, realizuojama Klaipėda labai tinkanti idėja. Tokio masto šviesų festivalio nėra buvę ne tik Klaipėdoje, o ir kituose Lietuvos miestuose. Iki šiol buvę bandymai nė iš tolo neprilygsta tam, ką parodys Klaipėda. Sumanymo esmė – pamatyti kitokią Klaipėdą – naktinę, kurią dažniausiai mato tik jaunimas ar tie žmonės, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių naktį būna mieste“, – apie Klaipėdoje laukiamą festivalį pasakojo miesto meras Vytautas Grubliauskas. 

Pirmą kartą uostamiestyje rengiamam šviesų festivaliui idėjų renginio iniciatoriai dairėsi didžiuosiuose pasaulio miestuose. Tačiau atvirauja, galėsiantys įgyvendinti tik mažą dalelę to, ką galima išvysti užsienyje. Klaipėdos šviesų festivalis atsieis apie 52 tūkst. eurų. Naktinėti neįprastai gausiai apšvistose gatvėse bus galima nuo 18 val. iki 23 val.

Kitoks Klaipėdos senamiestis

Startą Klaipėdos šviesų festivaliui duos ryški ir triukšminga eisena, kuri vasario 6-osios vakarą pajudės nuo Klaipėdos turizmo ir informacijos centro. Viena pagrindinių pirmojo savaitgalio projekcijų bus rodoma ant „Žvejų baro“ pastato, esančio Kurpių g. 8. Specialiai sukurta animacija kvies keliauti po Klaipėdos senamiesčio istoriją.

Turgaus gatvės pastatus iš žiemos miego žadins spalvingos ir gausios iliuminacijos, o Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto stadione iškils originali šviečianti instaliacija. Šviesos festivalio renginių nestigs ir  Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus taip pat Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro teritorijoje. Šviečiantį žibintų dangų miestui dovanos Eduardo Balsio menų gimnazija.

Norinčius aplankyti visus šviečiančius objektus, susipažinti su nematytais senamiesčio objektais, po naktinę Klaipėdą vedžios gidai.

Norinčius aplankyti visus šviečiančius objektus, susipažinti su nematytais senamiesčio objektais, po naktinę Klaipėdą vedžios gidai. O pasišovę į naktinę kelionę leistis savarankiškai galės vadovautis specialiais žemėlapiais.

Laukia meilės eilių savaitgalis

Antrąjį šviesų festivalio savaitgalį – vasario 14-15 dienomis, klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami pasakoti savas meilės istorijas. Vasario 14-ąją meilės dienos romantiką paskleis šviečianti eisena. Pagrindinis meilės savaitgalio projektas vyks ant Klaipėdos muzikinio teatro, kur ant pastato bokšto bus rodomi klaipėdiečių ir miesto svečių sveikinimai, gauti trumpąja žinute arba parašyti socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Jūros šventė“.

Vasario 14-ąją festivalio dalyviai kviečiami išpažinti meilę savo artimui, o vasario 15-ąją pasveikinti savo tėvynę. Norintys sveikinimus parašyti Jūros šventės „Facebook“ paskyroje, Atgimimo aikštėje galės pasinaudoti nemokamu bevieliu internetu.

Visi rašantys meilės eiles galės prisėsti šviečiančioje meilės suoliukų alėjoje. Meilės savaitgalį šviesų pagalba atgis ir Klaipėdos tiltai bei Danės krantinės, Teatro aikštėje kvies šviesų ir garsų fontanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius