Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 18

Klaipėda kviečia dirbti atostogaujant

Klaipėdos „Kultūros fabrikas hub“ kviečia kitų miestų jaunuosius profesionalus dirbti atostogaujant vasarą. Netrukus uostamiestyje startuoja darbinių atostogų (angl. „coworking & coliving“) programa kūrybiniame „Kultūros fabrike Hub“ ir kviečia nuo darbo vietos nepriklausomus įvairiausius kūrybinių sričių profesionalus dirbti pajūryje. O patys klaipėdiečiai į Hub‘ą kviečiami dirbti jau dabar.
„Kultūros Fabrikas Hub“ Klaipėdoje
„Kultūros Fabrikas Hub“ Klaipėdoje / Klaipėdos savivaldybės nuotr.

„Kurk Lietuvai“ specialistų Agnės Žemaitės ir Kazio Pupinio parengtą darbinių atostogų programą vysto VŠĮ Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra. Planuojama, kad šios programos dėka kas vasarą į uostamiestį dirbti atostogaujant arba atostogauti dirbant atvyks mažiausiai 50 kūrybinių sričių jaunųjų profesionalų iš Lietuvos ir kitų šalių.

„Kultūros Fabrikas Hub“ – tai speciali bendradarbiavimo erdvė (angl. „coworking space“), pasaulyje populiarėti pradėjusi 2000-aisias, supratus tokių erdvių naudą ir jų kuriamą pridėtinę vertę, kai suburiant talentingus kūrybinių industrijų atstovus užmezgami nauji kontaktai, keičiamasi žiniomis ir idėjomis, gimsta nauji projektai. Jau 2014 metais pasaulyje tokių erdvių buvo per 4000, o pastaraisiais metais jų atsidarydavo po 5 per dieną.

Klaipėdos savivaldybės nuotr./„Kultūros Fabrikas Hub“ Klaipėdoje
Klaipėdos savivaldybės nuotr./„Kultūros Fabrikas Hub“ Klaipėdoje

Lietuvą ši tendencija pasiekė visai neseniai: Vilniuje jau nuo 2010 metų veikia bendradarbiavimo erdvės („Hub Vilnius“, „NVO Avilys“, „Rupertas“), Kaune šiais metais duris atvėrė „Talent Garden“. Tačiau Vakarų Lietuvoje bendradarbiavimo erdvės potencialas iki šiol buvo neišnaudotas. Jau atidarytas ir bendruomenę pradėjęs burti „Kultūros Fabrikas Hub“ – naujausias tokio tipo projektas Vakarų Lietuvoje.

Vasarą uostamiestyje nusprendusius dirbti profesionalus „Fabrikas Hub“ pasitiks ne tik šiuolaikiška erdve pačiame miesto senamiestyje su lauko ir stogo terasomis, kinu bei teatru, bet ir įvairiais seminarais ir dirbtuvėmis, prie kurių organizavimo noriai prisideda LCC universitetas bei kuriančių klaipėdiečių bendruomenė „Mazgas“.

Daugiau nei 15 apgyvendinimo paslaugas teikiančių „Fabrikas Hub“ partnerių sutiko rezidentų viešnagei taikyti specialias nuolaidas. 

„JPP programos „Kurk Lietuvai“ dalyviai įgyvendino labai svarbų projektą. Klaipėda laukia jaunųjų profesionalų ir tikiu, kad kai kurie iš jų savo viešnagę pratęs net vasarai pasibaigus“, – apie projektą pasakojo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

UAB „Philip Morris“ generalinis direktorius Rimvydas Pundinas džiaugėsi, kad savivaldybei perleistas senutėlis tabako fabrikas virsta gyvybingu profesionalų branduoliu.

„Perleisdami fabriką miestui norėjome, kad jis pasitarnautų visuomenės poreikiams, tačiau šis įgyvendintas projektas tikrai pranoko mūsų lūkesčius. Tikiu, kad „Kultūros Fabrikas Hub“ taps geidžiamiausia vasaros darbo vieta profesionalams iš visos Lietuvos", – tikino R. Pundinas.

Norintieji vasarą dirbti prie jūros jau kviečiami registruotis „Kultūros Fabrikas Hub“ svetainėje. Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros direktorė Raimonda Laužikienė pažada, kad vasaros rezidentai bus labai laukiami aktyviai besiburiančios dabartinės kūrybinio inkubatoriaus bendruomenės ir jiems bus siūlomos įvairios papildomos paslaugos bei pramogos lengvatinėmis sąlygomis.

Jaunųjų profesionalų programa „Kurk Lietuvai“ – pirmoji ir kol kas vienintelė profesinio tobulinimo ir gerosios  užsienio praktikos pritaikymo programa Lietuvoje, kuri suteikia galimybę jauniems profesionalams savo žiniomis ir idėjomis prisidėti prie modernios Lietuvos ateities kūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius