Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 09

Klaipėda pradeda dar vieno socialinio daugiabučio statybas

Klaipėdoje iškils dar vienas naujas socialinis daugiabutis. Sunkiai besiverčiantiems klaipėdiečiams skirtas namas pradedamas statyti Rambyno g. 14A. Pirmadienį į naujo daugiabučio pamatus įbetonuota simbolinė kapsulė su laišku ateities kartoms.
Klaipėdoje statomas dar vienas naujas daugiabutis socialinio būsto gyventojams.
Klaipėdoje statomas dar vienas naujas daugiabutis socialinio būsto gyventojams. / Klaipėdos miesto sav. nuotr.

„Pastačius naują socialinį daugiabutį, naujus būstus galėsime pasiūlyti keturioms dešimtims šeimų arba vienišų asmenų. Tai bus trečiasis naujas socialinis daugiabutis, pastatytas Klaipėdoje per nepriklausomybės laikotarpį“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Naujas socialinis daugiabutis bus 5 aukštų su rūsiu, jame planuojama įrengti 40 butų – 20 vieno kambario ir tiek pat dviejų kambarių. 8 butai pirmajame pastato aukšte bus pritaikyti asmenims su judėjimo negalia ir šeimoms, kuriose yra tokių asmenų.

Statybos darbus atlieka savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi UAB „Eikos statyba“. Darbai turi būti atlikti per 14 mėnesių. Sutarties vertė – 2,64 mln. Eur, 1,927 mln. Eur skirta iš ES lėšų, likusi suma – savivaldybės biudžeto lėšos.

Šių metų vasarą naujas socialinis daugiabutis buvo atidarytas Irklų g. 1. Jame yra 36 butai, 9 iš jų pritaikyti asmenims su judėjimo negalia. Dar vienas socialinis daugiabutis Klaipėdoje buvo pastatytas 2007 metais. Jame yra 90 butų.

Iš viso Klaipėdos miesto savivaldybė turi 552 socialinius būstus, tačiau paklausa išlieka didelė. Turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti sąraše yra įrašyti 645 asmenys ir šeimos, kuriems socialinis būstas yra nuomojamas eilės sąraše tvarka. Dar 30 asmenų ir šeimų yra įrašyti į turinčių teisę į šią paramą išimties tvarka apskaitą. Socialinio būsto fondas pildomas ne tik statant naujus namus, bet ir perkant rinkoje esančius senesnės statybos butus. Šiuo metu vyksta procedūros dėl 7 butų pirkimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius