-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 03

Klaipėdiečiai: „Kodėl valdžia keičia požiūrį lietuviškas raides?“

Trečiadienį Klaipėdos Atgimimo aikštėje surinkto piketo metu piktintasi Seimo narių planais tam tikrais atvejais leisti vardus ir pavardes rašyti lotyniškais rašmenimis, kaip raidės „q“, „w“ ir „x“. Piketo dalyviai apgailestavo, jog prieš rinkimus sklandžiusi retorika dabar staiga pasikeitė.
Klaipėdoje surengto piketo dalyviai atkreipė dėmesį, kad dar prieš rinkimus dalis politikų aiškiai pasisakė tik už lietuviškas raides oficialiuose dokumentuose.
Klaipėdoje surengto piketo dalyviai atkreipė dėmesį, kad dar prieš rinkimus dalis politikų aiškiai pasisakė tik už lietuviškas raides oficialiuose dokumentuose. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Piketas

Pikete dalyvavę klaipėdiečiai atkreipė dėmesį, jog dar prieš kelerius metus per 6 tūkst. uostamiesčio gyventojų pasisakė, jog oficialiuose dokumentuose būtų naudojamos tik lietuviškos raidės.

„Tada mus parėmė ir rinkimams besirengę politikai. Dabar staiga kažkas pasikeitė ir matome, jog 70 Seimo narių iš įvairių frakcijų įregistravo Vardų ir pavardžių rašymo dokumentuose įstatymo projektą“, – teigė pikete dalyvavusi Virginija.

Anot klaipėdiečių, Lietuvai derėtų įvertinti Latvijos pavyzdį, kur pirmame paso puslapyje vardas ir pavardė rašomi latviškais rašmenimis, o lotyniškais – antrame puslapyje.

„Mes daug neprašome. Tik tiek. Manome, kad visokios raidės kaip „q“ ar „x“ įneš daug sumaišties, pavyzdžiui, kai reikės registruotis pas gydytoją ar panašiai“, – aiškino piketo dalyviai.

Pikete dėl lietuviškų raidžių išsaugojimo dalyviai taip pat atkreipė dėmesį ir į statomą Astravo atominę elektrinę. Anot piketuotojų, Lietuvos politikai turėtų rodyt tvirtesnę poziciją dėl šalies pašonėje statomos elektrinės.

A.Jašinskienės/15min.lt  nuotr./Piketas Klaipėdoje dėl lietuvių kalbos išsaugojimo
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Piketas Klaipėdoje dėl lietuvių kalbos išsaugojimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius