Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 14

Klaipėdoje – šventinis laivų paradas

Klaipėdoje šeštadienį skleidžiasi burės, skamba palinkėjimai: „Vėjo! Vėjo! Vėjo!”. Burlaivių, jachtų ir pramoginių laivelių kapitonai ruošiasi jau septintajam laivų paradui.
„Meridianas“ išskleidė bures
„Meridianas“ išskleidė bures / Tomo Pikturnos nuotr.

12 valandą, iškilmingai pakėlus Lietuvos Respublikos vėliavą, startavo Kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos renginiai, kurių akcentu tapo Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis „Dauphin“ nusileidęs kruizinių ir karo laivų terminalo aikštėje. Visi norintys galėjo susipažinti su Klaipėdoje dislokuotų Lietuvos kariuomenės dalinių veikla, ginkluote, technika, įranga, aplankyti karinius laivus. Šį kartą „Laivų parado“ svečių laukė iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Prancūzijos atplaukę ir išminavimo pratybose dalyvaujantys kariniai laivai. Šių pratybų metu Baltijos jūros dugnas valomas nuo pasaulinių karų likusių jūrinių minų ir sprogstamųjų užtaisų. Pratybose dalyvauja 20 karinių laivų ir 10 narų-išminuotojų komandos.

Dalyvaujant Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentams, 13 val. bures pakėlė miesto simboliu tapęs burlaivis „Meridianas“. Tuo pat metu lankymui atidarytas ir Aplinkos apsaugos agentūros mokslinių tyrimų laivas katamaranas „Vėjūnas“.

Į Iškilmingus jūrinius renginius visą dieną kviečia legendinė, savo keturiasdešimtmetį švenčianti jachta „Lietuva“

Viena svarbiausių šių metų „Laivų parado“ naujienų – renginio svečiai kviečiami vakarinę renginio dalį stebėti iš Smiltynės pusės. Į Smiltynės pusę 21.30 val. kels specialiai užsakytas nemokamas AB „Smiltynės perkėla“ keltas, kuris į Klaipėdą sugrįš po šventinio fejerverko. Persikėlę į Smiltynę ne tik turės daugiau erdvės stebėti visą parado grožį, bet ir bus pavaišinti karšta arbata, kurią išvirs Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono kariai, o išdalinti noriai sutiko Klaipėdos laivininkų mokyklos studentai.

Finaliniais vakaro akcentais taps vilkikų TAK-10 ir TAK-11 šokis Danės upės žiotyse, įspūdinga laivų flotilė, kurios priešakyje – jachta „Lietuva“ bei Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos dovanojamas grandiozinis fejerverkas. Šiemet specialiai sudaryta komisija ir vėl rinks ryškiausią, gražiausiai iliuminuotą laivą. Tiesa, į apdovanojimą pretenduoti galės tik tie laivai, kurie organizatoriams bus atsiuntę užpildytas dalyvio registracijos anketas.

Didžiojo „Eurovizijos“ finalo vakarą vykstančio „Laivų parado“ organizatoriai žada ir vieną eurovizinį siurprizą. Tiesa, koks jis – atskleisti neskuba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius