-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 07 31

Klaipėdos meras: „Jūros šventės statistika byloja, kad Klaipėda moka švęsti“

Gausybė renginių, LR Prezidentės vizitas ir didžiulė miesto puošmena – „The Tall Ships Races 2017“ burlaiviai: toks Klaipėdoje buvo prabėgęs savaitgalis. Manoma, kad šventėje per tris dienas galėjo apsilankyti net apie 700 tūkstančių svečių. Anot Jūros šventės organizatorių, šventė praėjo sklandžiai. Taip pat nepaisant to, kad lankytojų buvo gerokai daugiau nei įprastai Jūros šventės metu, policija fiksavo mažiau incidentų.
Istorinių laivų paradas Danės upėje „Dangės flotilė“
Jūros šventė sulaukė gausybę svečių / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Tai buvo viena didžiausių ir įspūdingiausių švenčių istorijoje, o iš policijos gauta statistika taip pat byloja, kad Klaipėda moka švęsti. Žinoma, tai visų nuopelnas: dėkoju organizatoriams už titanišką darbą, taip pat dėkoju visiems šventės dalyviams, kurie įrodė, kad švęsti galima kultūringai. Tai, kad Klaipėda oriai ir garbingai priėmė gausų būrį svečių, visų – ir organizatorių, ir kiekvieno apsilankiusio šventėje nuopelnas. Gerus atsiliepimus girdime ir iš užsienio įgulų atstovų, kurie pažymi, kad Klaipėdoje jaučia nuoširdumą ir svetingumą. Kiekvienas prisidėjęs prie šventės gali didžiuotis, kad sukūrė išskirtinę jūrinės valstybės šventę“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Šiemet į policijos įstaigas per tris šventės dienas pristatyti 45 asmenys, kai pernai – 56, šiemet surašyta 14 protokolų už nedidelius viešosios tvarkos pažeidimus renginių zonoje, pernai – 20, šiemet taip pat surašyti 24 protokolai, susiję su alkoholio vartojimu, turėjimu, neblaivaus pasirodymu viešoje vietoje, pernai – 27. Iš medicinos įstaigų šiemet gauti 5 pranešimai apie renginių zonoje nukentėjusius asmenis, visi jie po apžiūros išleisti namo.

Šventė Klaipėdoje sulig savaitgaliu nesibaigia: čia vis dar svečiuojasi „The Tall Ships Races 2017“ burlaiviai, kurie lankytojams savo denius atveria ir šiandien. Burlaivius Klaipėda išlydės antradienį, rugpjūčio 1-ąją: gyventojai ir miesto svečiai nuo vidurdienio galės stebėti burių paradą uosto akvatorijoje ir už uosto vartų.

Rugpjūčio 1-ąją mieste vyks ir 765-ojo miesto gimtadienio renginiai. Jono kalnelio saloje nuo 16 val. visų lauks nematytos istorinės pramogos – sakalininko pasirodymas ir plėšriųjų paukščių parodomoji programa, karių ir amatininkų istorinė stovykla, istorinės virtuvės, kulinarijos pristatymas – visa tai leis pajusti miesto įkurtuvių laikmečio dvasią. Nuo 22 val. Teatro aikštėje visi kviečiami į džiazo oratoriją „Pamario giesmės“, pagal Klaipėdos krašto sakmes ir mitus sukurtą specialiai Klaipėdos miesto gimtadieniui. Kompozitoriaus Jono Jurkūno kūrinys atskleis Klaipėdos miesto istorijos išskirtinumą: sieks priešistorę bei istorijos pradmenis, gentinį, „vikinginį“ mūsų laiką, jame taip pat sugrumės istorinės kovos už būvį, miesto savasties paieškų laikas ir neblėstanti viltis, kad jūra atveria pasaulį. Ši Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro premjera taps įspūdinga gimtadienio kulminacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius