Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 28

Klaipėdos policijos šventė: iš landynių – į 21 mln. eurų vertės naujutėlius rūmus

Ant galvos byrantis tinkas, dermantinu aptrauktos durys ir suplyšęs linoleumas – tokie vaizdai Klaipėdos policininkų darbo kabinetuose netrukus taps istorija. Avariniame pastate dirbę ir dešimtmetį naujų patalpų laukę uostamiesčio pareigūnai jau rengiasi keltis į naujutėles patalpas ir tai vadina kelių dešimtmečių įvykiu.
Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas
Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas / Klaipėdos VPK nuotr.

Kauno gatvėje esančiame pastate verda paskutinieji darbai – statomi stalai, kėdės, sporto ir kitas inventorius čia dirbsiantiems pareigūnams. Pirmieji policininkai naujose darbo vietose įsikurs jau po geros savaitės. Areštinė pradės dirbti lapkritį. Tiesa, pastatas jau simboliškai atidarytas per šeštadienį Klaipėdoje vykusią policijos ir visuomenės šventę.

Planuojama, kad patalpose dirbs iki 600 policijos pareigūnų.

Per keletą mėnesių 16 tūkstančių kvadratinių metrų patalpose susitalpins Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) padaliniai, kriminalinė policija, patrulių rinktinė, kelių policijos biuras, migracijos skyrius. Iki šiol padaliniai buvo išsidėstę penkiose Klaipėdos vietose, po kraustymosi beliks Šiaurinė (Tilžės g.) ir Pietinė (Žardininkų) nuovados. Ištuštėję pastatai  bus perduoti Turto bankui, kuris ir rūpinsis tolimesniu jų likimu.

„Planuojama, kad patalpose dirbs iki 600 mūsų policijos pareigūnų, dalis pareigūnų, apie 150, nedirba kabinetuose, savo funkcijas vykdo viešąją tvarką ir saugumą užtikrindami gatvėse ir keliuose”, – sakė Klaipėdos apskrities VPK viršininkas Alfonsas Motuzas, paklaustas, ar pareigūnams naujame pastate nebus ankšta.

Dvejus metus statytame pastate policininkai, anot viršininko, ras idealias darbo sąlygas. Čia įkurdinta ir šaudykla, ir gimnastikos, taktikos, sporto salės, kur pareigūnai galės kelti savo fizinį lygį.

„Kiekvienas žmogus nori orių darbo sąlygų, apie buvusias patalpas to nepasakysi“, – neslėpė A.Motuzas.

Dirba avariniame pastate

2012 metais Klaipėdos apskrities VPK pastatas buvo pripažintas avariniu, įvertinus, kad pastato stogas gali bet kada įgriūti, iš trečiojo aukšto pareigūnai buvo iškeldinti.

2012 metais Klaipėdos apskrities VPK pastatas buvo pripažintas avariniu, įvertinus, kad pastato stogas gali bet kada įgriūti.

„Patalpos tikrai yra apgailėtinos, avarinės, kai kuriuose kabinetuose pareigūnams net pavojinga dirbti. Buvo labai didelis poreikis ir, ačiū Dievui, tai įvyko. Klaipėdos policija šio įvykio laukė dešimtmetį. Tai visam miestui įvykis“, – įsitikinęs viršininkas.

Naujame pastate gyventojai bus aptarnaujami vieno langelio principu. Migracijos padalinys bei Kelių policijos biuras bus patogiai įkurdinti pirmajame aukšte, kad būtų lengvai pasiekiami. Pastate veiks automatinė eilių paskirstymo sistema.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius