Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 20

Klaipėdos rajone populiariausi vardai – Matas ir Ieva

Praėjusiais metais Klaipėdos rajone įregistruota per ketvirtis tūkstančio santuokų, gimė daugiau nei penki šimtai kūdikių, 7-ios dvynių poros, o populiariausi vardai ir toliau išlieka šie: berniukų – Matas ir Emilis, mergaičių – Ieva ir Lėja. Tokią statistiką 2019-iais registravo rajono civilinės metrikacijos darbuotojai.
Mažylis
Mažylis / Photos.com

Tiesa, kadangi tiek santuokas, tiek gimusius vaikus galima registruoti nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos, šie duomenys tikrosios rajono demografinės situacijos neatspindi, - informuoja Klaipėdos rajono savivaldybė.

Populiariausios santuokos – pajūryje

Viena santuoka mažiau nei 2018-aisiais – 258 – tiek porų pernai sumainė aukso žiedus. 37-ios ceremonijos vyko bažnyčioje, dar 16-ka užsienio šalyse, o likusios – civilinės santuokos. Tiesa, ne visos poros panoro tuoktis rajono savivaldybės civilinės metrikacijos patalpose. Kiek mažiau nei ketvirtadalis pasirinko kitas erdves.

Populiariausios vietos – šalia jūros. O labiausiai šioms ceremonijoms tinkami jaunavedžiams pasirodė Karklės ir Kukuliškių kaimai. Kitos poros rinkosi sodybas Priekulės, Sendvario ir kitose seniūnijose. Neabejotinai populiariausios santuokos dienos ir toliau išlieka penktadieniai bei šeštadieniai, treti pagal populiarumą – ketvirtadieniai, kiek rečiau kitos savaitės dienos.

Praėję metai rajone nebuvo išskirtiniai skyrybų skaičiumi. Jų registruota 120-imt, tai 12-ka daugiau nei 2018-aisiais.

Vaikams – ir originalūs vardai

Praėjusiais metais Registrų centras skelbė, kad populiariausi dešimtmečio naujagimių vardai – Matas ir Emilija. Nors šis mergaitės vardas jau porą pastarųjų metų pirmąją vietą užleidžia Sofijai bei Lėjai. Šie vardai ir rajone registruotų naujagimių vardų mėgstamiausių sąraše. Tiesa, populiariausi mergaičių vardai Klaipėdos rajone pernai buvo – Ieva ir Lėja, tokie registruoti Savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje. Į mėgstamiausiųjų dešimtuką pateko ir Sofija, Amelija, Paulina, Patricija, Kamilė, Liepa ir Emilija. Tarp berniukų pirmauja Matas, Emilis, Domas ir Markas. Tarp populiarių – taip pat ir Jonas, Rokas, Lukas, Augustas, Herkus ir Nojus.

Iš viso praėjusiais metais rajone užregistruoti 509 kūdikiai, kiek mažiau nei 2018-iais. Mergaičių pernai gimė daugiau nei berniukų, atitinkamai – 255 ir 254. Net septyniose šeimose gimė dvynių poros. Jauniausiai mamai buvo 17 metų o jauniausiam tėvui – 19 m.

Pernai registruota ir retų vardų. Mergaitėms buvo suteikti vardai Ėtmė, Nerida, Agilė, Jetė, Lada, o berniukams – Benjaminas, Hermanas, Ainius, Edenas, Nortas, Dartas.

Kadangi civilinės metrikacijos paslaugos teikiamos nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos, tai yra bet kurioje pasirinktoje civilinės metrikacijos įstaigoje, tad tikslūs demografinę rajono situaciją atspindintys skaičiai gali būti kitokie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius