-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 15

Klaipėdos senamiestyje ir vėl nušvis moliūgų žibintai

Paskutinę spalio dieną Klaipėdos senamiestis jau ketvirtus metus iš eilės nušvis naktiniais moliūgų žibintais ir kvies klaipėdiečius džiaugtis jaukia „Senamiesčio moliūgų švente“. Trejus metus Dienovidžio skvere rengtas renginys, šiemet, anot organizatorių išaugo, ir perkeliamas į Teatro aikštę.
Klaipėdoje moliūgų šventė šiemet vyks Teatro aikštėje.
Klaipėdoje moliūgų šventė šiemet vyks Teatro aikštėje. / Organizatorių nuotr.

Kaip pasakojo vienas iš šventės rengėjų Andrius Petraitis, atsinaujinusi Teatro aikštė puikiai tinka jau tradiciniu tapusiam renginiui. Kasmet auga lankytojų skaičius, daugėja moliūgų, metas išbandyti naujas erdves, todėl visų, nešinų moliūgais bus laukiama jau nuo 14 val.

Šiemet pirmą kartą moliūgų nakties renginyje bus organizuojama ir mugė – jau dabar norintys prekiauti kava, saldumynais, žaislais ar savo gamintais dirbiniais kviečiami registruotis el.paštu: inetagi@gmail.com arba tel.868605444.

Tiesa organizatoriai atkreipia dėmesį, jog pirmenybė prekiauti mugėje bus teikiama klaipėdiečiams.

„Mes mylime Klaipėdą ir jos senamiestį, šis renginys – mūsų indėlis į gyvą ir šurmuliuojantį senamiesčio gyvenimą, tad pirmiausia norime suteikti galimybę prie renginio prisijungti klaipėdiečiams“, – sakė organizacinės grupės narė Reda Rimšaitė-Kovalenko.

Nors pakito renginio erdvė, vienas dalykas tikrai nesikeičia – „Senamiesčio moliūgų šventės“ pagrindinis akcentas ir toliau išlieka moliūgai – uostamiesčio gyventojai kviečiami ne tik atvykti į renginį, bet ir tradiciškai atsinešti po drožinėtą šviečiantį moliūgą. Jais bus papuošta visa Teatro aikštė, o norintys savo išskobtą oranžinį gražuolį galės užregistruoti gražiausio moliūgo konkursui.

„Visus norinčius dalyvauti gražiausio moliūgo konkurse, kviečiame savo moliūgus renginio dieną nuo 18 val. atnešti į organzatorių palapinę Teatro aikštėje – čia jūsų gražuolis bus nufotografuotas, užregistruotas, o už jums patikusį moliūgą galėsite balsuoti Facebook galerijoje. Laimėtojų šiemet laukia itin daug smagių ir puikių dovanų“, – pasakojo kita renginio organizatorė Andromeda Grauslienė.

Gavus Klaipėdos miesto savivaldybės paramą, šiemet renginys bus dar linksmesnis nei visuomet – vaikučius linksmins animatoriai, nuo 12 val. veiks moliūgų drožinėjimo dirbtuvės, gros linksma muzika ir lauks gausybė kitų pramogų.

„Smagu žinoti, kad ne pirmus metus rengiama moliūgų šventė suburia klaipėdiečius – kasmet augantis moliūgų skaičius rodo, kad žmonėms patinka šis renginys, todėl kviečiame nešiniems moliūgais spalio 31 d. atvykti į Teatro aikštę“, – kvietė seniūnaitis Renaldas Kulikauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius