Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 17

Klaipėdos siekis – iki 2030-ųjų padidinti gyventojų skaičių 30 tūkstančių

Klaipėdos miesto valdžia užsimojo iki 2030-ųjų turėti bent 30 tūkstančių gyventojų daugiau nei dabar. Tai pasiekti padės numatytas planas daugiau investuoti į gyvenamųjų zonų, gatvių sutvarkymą, švietimo, kultūros, sporto įstaigas.
Klaipėda
Klaipėda / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai teikiamas strateginis veiklos planas ateinantiems 3 metams. Jo įgyvendinimas kainuos 596,6 mln. eurų. Vien kitų metų miesto biudžetas bus 20 mln. eurų didesnis nei buvo šiais metais ir sieks 203,9 mln. eurų.

Tikslas – miestas su 186 tūkst. gyventojų

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, šis trejų metų planas – vienas iš etapų strateginio miesto plano, numatančio, kaip vystysis miestas iki 2030-ųjų.

Vienas iš šio plano tikslų – sugrąžinti į tuštėjantį miestą 30 tūkst. gyventojų. Statistiniai duomenys byloja, kad šiuo metu Klaipėdoje gyvena 156 tūkst. gyventojų.

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėda
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėda

„Mes galime ruošti labai daug priemonių, daug planų, bet jei mieste mažės gyventojų, tai gali būti, kad tų priemonių niekam nereikės. Reikia orientuotis į tai, kad čia būtų geriausios sąlygos gyventi. To tikslo turi siekti ne tik Klaipėdos miesto savivaldybė, bet ir visi mes“, – aiškino S.Budinas.

Savivaldybė kelia kelis strateginius tikslus: didinti miesto konkurencingumą, kryptingai vystant infrastruktūrą ir sudarant sąlygas verslui, siekiama kurti patrauklią gyvenamąją aplinką, gerinti švietimo, kultūros, socialinių, sporto ir sveikatos apsaugos paslaugų kokybę ir prieinamumą.

Anot S.Budino, planas apima beveik visus gyvenimo aspektus. Bus tvarkomi daugiabučių kiemai, viešosios erdvės Vingio, Žardininkų gatvėse, Melnragės, Sąjūdžio parkai, įrengiama Poilsio parko aktyvioji zona. Tvarkoma piliavietė, Jono kalnelio prieigos. Remonto sulauks Žvejų rūmai, šalia jo atsiras sakurų parkas.

Per Klaipėdą – dviračiais

Klaipėdiečių ir miesto svečių laukia naujovė: mieste atsiras dviračių dalijimosi sistema. Numatyta, kad iš viso atsiras 10 punktų su 100 dviračių. Klaipėdiečiai bus kviečiami tapti aktyvesniais ir iš automobilio persėsti ant dviračio. Šis projektas atsieis apie 400 tūkst. eurų. Viliamasi, kad pavyks pritraukti privačių lėšų.

Mieste atsiras naujų dviračių takai, bus žymimi senieji.

Numatoma permainų ir vairuotojams. Per artėjančius 3 metus ketinam pradėti statyti Bastionų tiltą, nutiesti Priešpilio gatvę, Statybininkų prospektą pratęsti iki kelio Klaipėda–Šilutė, rekonstruoti Jūrininkų prospekto bei Tilžės gatvių atkarpas. Ketinama rekonstruoti Mokyklos ir Šilutės prospekto žiedinę sankryžą.

Audriaus Mukausko nuotr. /Naktinė Klaipėda
Audriaus Mukausko nuotr. /Naktinė Klaipėda

Pėstiesiems bus sutvarkytos apgriuvusios požeminės perėjos Šilutės plente.
Kitais metais gerų žinių sulauks Tauralaukio gyventojai. Čia bus pradedama asfaltuoti gatves.

Nauja mokykla ir naujas darželis

Jau rekonstruojamas „Purienos“ darželis Naikupės gatvėje. Šis darželis bus praplečiamas, atsiras naujų grupių. „Iš principo tai – naujo darželio pastato statybos. Iš senojo statinio liks tik pamatai ir kelios sienos“, – aiškino S.Budinas.

Šiaurinėje miesto dalyje – netoli Žolynų gatvės kvartalo – bus statoma naujoji progimnazija. Mokykla, kurioje bus orientuojamasi į gamtos mokslus – fiziką, chemiją, biologiją – bus atverta 622 mokiniams.

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas

„Remonto sulauks seniausia miesto gimnazija – Vytauto Didžiojo“, – pridūrė S.Budinas.

Jau po kelių mėnesių prasidės futbolo mokyklos griovimo darbai. Vietoje nugriauto, kone avarinės būklės statinio atsiras nauja ugdymo įstaiga sportuojantiems vaikams.

„Kitos Kalėdos Klaipėdoje bus ypatingos, nes planuojame užbaigti baseino statybas“, – pažymėjo administracijos direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius