Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 29

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras tapo švyturiu

Trečiadienį miestą apgaubus vakaro sutemoms ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro bokšto buvo įžiebtas švyturys. Galingas jo signalas pasieks net ir tolimus miesto kampelius, o koncentruotu šviesos pluoštu keliaus ambicinga žinia – kvietimas šalies ir užsienio menininkams atvykti į kultūros uostą, Klaipėdą, rasti bendras jungtis su vietine kūrėjų bendruomene ir įleisti kūrybines šaknis pajūryje.
Klaipėdos muzikinis teatras pavirto kultūros švyturiu
Klaipėdos muzikinis teatras pavirto kultūros švyturiu / Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro nuotr.

Pasibaigus pirmajam visą rudenį muzikiniame teatre vyksiančio ciklo „Menų švyturys“ renginiui, uostamiesčio tapytojo Dano Andriulionio parodos atidarymui ir džiazo meistrų iš Kauno koncertui, laukan pasipylę klausytojai ir prie jų prisijungę smalsaujantys miestiečiai tapo neeilinio reginio liudininkais. Devynaukštis muzikinio teatro bokštas virto aukščiausiu miesto švyturiu. Ne bet kokiu, kultūriniu.

Klaipėdos muzikinio teatro nuotr./Klaipėdos muzikinis teatras
Klaipėdos muzikinio teatro nuotr./Klaipėdos muzikinis teatras

Susirinkusius nustebino nuo pirmo iki pat devintojo teatro bokšto aukšto šviesa pulsuojantys langai, tarsi šokantys pagal iš bokšto aikštelės skambančią trimito muziką. Taip su besibūriuojančia minia sveikinosi miesto meras Vytautas Grubliauskas, išlydėjęs švyturio šviesos signalą ilgon kelionėn.

VIDEO: Ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro bokšto buvo įžiebtas švyturys

Kiekvieną naktį tamsą skrosiantis šviesos spindulys simbolizuoja 30-uosius veiklos metus pasitinkančio ir naujai savo vietą miesto kultūriniame žemėlapyje vertinančio teatro siekius.

„Mūsų švyturys yra kultūros uosto ir jame vykstančių kultūrinių jungčių simbolis. Pažymime buvusias ir dar tik būsiančias jungtis, kultūros svarbą Klaipėdoje ir ateities miesto, kurį dar tik kuriame viziją“, – apie švyturio idėją kalbėjo teatro vadovas Jonas Sakalauskas, – „šviesos signalas kvies menininkus atvykti ir gyventi bei kurti Klaipėdoje, muzikiniame teatre“

Klaipėdos muzikinio teatro nuotr./Klaipėdos muzikinis teatras apšvietė miestą
Klaipėdos muzikinio teatro nuotr./Klaipėdos muzikinis teatras apšvietė miestą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius