Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 15

Krovos kompaniją lankę Klaipėdos vadovai vėl išvydo atvirai kraunamą geležies rūdą

Penktadienį Klaipėdos jūrų krovinių kompaniją KLASCO aplankę uostamiesčio vadovai vėl išvydo atvirai kraunamą geležies rūdą. Kaip būtų galima suvaldyti miesto centre vykstančius krovos darbus ketinama aptarti pirmadienį per posėdį su specialistais.
Klaipėdos miesto vadovai penktadienį vėl apžiūrėjo, kaip vyksta krovos darbai KLASCO teritorijoje.
Klaipėdos miesto vadovai penktadienį vėl apžiūrėjo, kaip vyksta krovos darbai KLASCO teritorijoje. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Penktadienio popietę į KLASCO teritoriją atvykę Klaipėdos miesto savivaldybės vadovai pamatė, kaip po atviru dangumi kraunama geležies rūda, skalda, sukrauti armatūros gabalai. Kaip bandė juokauti valdžios vyrai, stūksto jau ištisos kopos metalo.

„Kaip atvykau su tokia nuostata, su tokia ir išvykau – miesto centre negali vykti tokia atvira krova. Žinoma, vietos neuždengsi. Bet vertėtų apsvarstyti galimybę tokią krovą perkelti į kitą krantinę. Sprendimų gali būti“, – 15min teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pradėtas poveikio aplinkai vertinimas, kuris leistų tokius krovos darbus atlikti kitose krantinėse.

Anot jo, dabar būtina skubiai veikti. „Turime suvaldyti taršos šaltinius: nukasti užterštą dirvožemį, imtis kitų galimų priemonių. Prokuratūra imsis tirti priežastis, mes turime kovoti su pasekmėmis“, – aiškino meras.

Prokuratūra ketvirtadienį paskelbė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl dirvožemio taršos uostamiestyje. Bus aiškinamasi, kas sukėlė taršą, ar kilusi grėsmė aplinkai, gyvūnijai, sveikatai.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šią savaitę iš gyventojų surinko po atviru dangumi augintų daržovių mėginius. Bus aiškinamasi, ar užterštos ir daržovės.

Pirmadienį į posėdį vėl rinksis Ekstremalių situacijų komisijos nariai.

Po šio posėdžio Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas aptarti uostamiesčio dirvožemio taršos klausimo vyks į pasitarimą Aplinkos ministerijoje.

Klaipėdos savivaldybė jau kreipėsi į Vyriausybę, Aplinkos apsaugos agentūrą ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją, reikalaudama peržiūrėti užterštoje teritorijoje veikiančių įmonių taršos leidimų sąlygas ir neleisti vykdyti taršios veiklos, kuri kelia pavojų aplinkai ir gyventojų sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius