Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 11

KU Botanikos sodas nuomai paruošė daugiau nei 200 eglučių

Klaipėdos universiteto Botanikos sodas ir šiemet klaipėdiečius kviečia Kalėdas sutikti jaukiai ir atsakingai – su gyva, žalia, bet išsinuomota, o ne nukirsta eglute! Ne pirmus metus šventėms į laikinus namus iškeliaujančios ir po jų KU Botanikos sodan vis sugrįžtančios eglutės jau išrikiuotos ir laukia žmonių, kurių namuose kurs kalėdinę nuotaiką.
Klaipėdiečiai artėjančioms Kalėdoms ir vėl gali išsinuomoti medelį.
Klaipėdiečiai artėjančioms Kalėdoms ir vėl gali išsinuomoti medelį. / Klaipėdos universiteto nuotr.

Eglutės – didelės ir mažos, sidabrinės ir paprastosios, būdingos Lietuvos miškams. Kai kurios jau suka ne pirmą kalėdinį ratą. Kai kurios grįžta vis į tuos pačius namus, nes draugiškų gamtai Kalėdų entuziastai ant medelių palieka savo ženklus, kad ir kitąmet į namus parsivežtų tą pačią žaliaskarę.

KU Botanikos sodo koordinatorė Asta Klimienė sako, jog šiemet bus išnuomota šiek tiek daugiau nei 200 medelių, gerokai mažiau nei anksčiau. Priežastis proziška – kai kurie praėjusį sausį sugrįžę spygliuočiai neišgyveno atšiaurios žiemos, kai kuriuos nuvargino per šilti laikinųjų šeimininkų namai, o dalis tiesiog „pavargo“ ir prašosi poilsio – medeliai pasodinti į gruntą ir kurį laiką reabilituosis eglučių lysvėje, kol vėl bus pasiruošę šventėms.

Klaipėdos universiteto nuotr./Klaipėdos universiteto Botanikos sode vėl bus galima išsinuomoti medelius šventėms.
Klaipėdos universiteto nuotr./Klaipėdos universiteto Botanikos sode vėl bus galima išsinuomoti medelius šventėms.

KU Botanikos sodo koordinatorė į klausimą, ar ne per anksti pradėtas eglučių nuomos Kalėdoms vajus, atsako neigiamai. „Mus skubina patys žmonės – skambina, rašo, atvažiuoja. Pirmieji skambučiai dėl eglučių nuomos prasidėjo dar spalio viduryje, kai mes dar tik pradėjome ruošti medžius“, – teigia Asta Klimienė. Ji prognozuoja, jog dėl šiemet sumažėjusio nuomojamų eglių skaičiaus gali būti ir bėdos, nes gamtai draugiškų Kalėdų gerbėjų ratas per pastaruosius metus gerokai padidėjo. „Dalis pas mus atvykstančių žmonių – tie patys. Ir atvyksta ne dėl pinigų. Jiems svarbu šventėms puošti gyvą Kalėdų medį, žinant, kad jis po švenčių nebus pasmerktas, o grįš į gamtinę aplinką, juo bus pasirūpinta“, – sako KU Botanikos sodo koordinatorė.

Klaipėdos universiteto nuotr./Eglutė Kalėdoms Klaipėdos universiteto Botanikos sode.
Klaipėdos universiteto nuotr./Eglutė Kalėdoms Klaipėdos universiteto Botanikos sode.

Kaip išsinuomoti eglutę ir džiaugtis gamtai draugiškomis Kalėdomis? Susidomėjusiems šia galimybe teks atvykti į KU Botanikos sodą (Kretingos g. 92), išsirinkti tinkantį medelį, sumokėti rezervavimo mokestį, t.y. visą jo kainą, norimu laiku išsivežti eglutę į namus, ją mylėti, saugoti, prižiūrėti, o po švenčių grąžinti į KU Botanikos sodą (terminas – iki 2022 m. sausio 10-osios). Atvežus sveiką medelį, jo nuomotojams grąžinama pusė įmokėtos sumos. KU Botanikos sodo nuomojamų kalėdinių medelių kaina, anot personalo, draugiška žmonėms: pagal eglės dydį – nuo 20 iki 40 Eur.

Beje, KU Botanikos sodo komanda po švenčių neatsisakys priimti iš žmonių ir kitur įsigytų eglaičių. Tos, kurias pavyks išsaugoti, kitąmet papildys kalėdinio džiaugsmo giraitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius