Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 22

Lietuva vaikų akimis ir lūpomis: čia nėra potvynių ir ugnikalnių

„Ar girdėjote, Filipinuose potvynis! Kaip gerai, kad pas mus to nėra... Ar girdėjote, Nigerijoje, kas antras vaikas badauja... Kaip gerai, kad pas mus to nėra“, – tokie žodžiai skambėjo pasirodymą surengusių Klaipėdos „Vydūno“ mokyklos moksleivių lūpose. Mokiniai pasirodymą surengė parodos „Tėvynės labui“ atidarymo metu. Kaip ir jų lūpose, taip ir piešiniuose atsiskleidžia Lietuva vaikų akimis.
Mokinių piešinių parodos "Tėvynės labui" akimirkos
Mokinių piešinių parodos "Tėvynės labui" akimirkos / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Pasirodymą surengusių vaikų žodžiuose aidėjo, jog Lietuva turi viską – ir dykumas, kurias gali atrasti Kuršių nerijoje, ir Sibiro taigą, kurią gali įžvelgti žiemiškuose miškuose ir ledynus, kurie tviska ežeruose, o ieškantiems Alpių slidinėjimo kurortų priminė, jog tokie įsikūrę šalia – Druskininkuose, Anykščiuose ir Vilniuje.

Apkeliavusi kitus Lietuvos miestus paroda „Tėvynės labui“ atidaryta Girulių viešojoje bibliotekoje. Čia sukabinti išskirtiniai piešiniai, kuriuose atsiskleidžia Lietuva mokinių akimis.

Piešinių autoriai įvairaus amžiaus – nuo pirmokų iki abiturientų iš įvairiausių Lietuvos mokyklų, taip pat vaikų, besimokančių užsienio šalyse. Iš viso moksleiviai susiuntė daugiau nei 1 300 piešinių. Šią keliaujančią parodą surengė „Birutietės“, organizacija, vienijanti karininkų šeimų moteris. Paroda skirta atkurtos Lietuvos valstybės 100-mečiui ir Lietuvos kariuomenės šimtmečiui.

„Tai ypatinga paroda, dovanojanti unikalią galimybę pamatyti, kaip vaikai mato Lietuvos kariuomenę, nepriklausomybę, ką turime padaryti, kad ją sukurtume.

Džiaugiuosi, kad paroda atkeliavo ir į Klaipėdą. Į akis krito tai, jog piešiniuose pavaizduoti kariniai laivai, o jų autoriai iš Kauno, Mažeikių, Vilniaus. Piešiniuose matyti didelė aistra ir suvokimas, kas yra flotilė, Karinės jūrų pajėgos, pavaizduota ir kitų karinių dalinių technika, skirtingos epochos“, – parodos atidarymo metu kalbėjo „birutietė“ Jurgita Šilinskaitė Venslovienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius