Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 24

Pradėjo krutėti dujų fabrikas

Pagražės dar vienas ilgą laiką apleistas buvęs statinys – imta tvarkyti buvusio dujų fabriko statinius.
Buvusio duju fabriko teritorija atgijo iš naujo.
Buvusio dujų fabriko teritorija / Aurelijos Kripaitės nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Dujos

Valstybės saugomi pastatai Liepų ir Trilapio g. sankryžoje pastatyti 1861 m. Jau keletą metų kompleksas priklauso Augustinui Jankevičiui, o dujų fabriko pastatų atgaivinimą koordinuoja fondas „Augustus“.

Savininkas A.Jankevičius nedaugžodžiavo – esą vyksta tvarkybos darbai. Tiesa, viešumoje jau skelbiama, jog planuojama atnaujinti griūvančių statinių fasadą ir atkurti prieš kelis dešimtmečius suniokotus abiejų buvusių dujų saugyklų stogus.

Dar 2015 m. fondo užsakymu parengtoje pastatų istorinės-urbanistinės raidos analizėje buvo rekomenduojama atkurti ar restauruoti išlikusių pastatų sunykusias dalis – dujų saugyklų stogus, langus, mūro detales ir kt.

Dujų fabrikas buvo pirmas miesto lėšomis pastatytas pramoninis statinys po 1854 metais Klaipėdą nusiaubusio gaisro. Prieškariu jo kompleksą sudarė net 28 statiniai, kuriuose iš akmens anglies buvo gaminamos dujos, taip pat koksas, derva, o nuo XX amžiaus pradžios – amoniako vanduo, benzolas, selteris. Dabar iš dujų fabriko likę tik 3 pastatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius