-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 30

Tarptautinę vaikų gynimo dieną Klaipėdoje – socialinės akcijos

Birželio 1 dieną Europoje minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Šią dieną uostamiestyje vyks daug gražių renginių.
Vilniaus SOS vaikų kaime Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtas renginys.
Vaikų gynimo dieną Klaipėdoje numatyta nemažai renginių. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Klaipėdos socialinių paslaugų centro „Danė“ kiemelyje birželio 1 d. 18 val. vyks tradicinė Vaikų gynimo dienos šventė kartu su baikerių klubu „Chimeras“ – „Saugūs po mūsų saule“.

Klaipėdos šeimos ir vaiko gerovės centras kartu su labdaros ir paramos fondu „Dvasinės pagalbos jaunimui centras“ ir labdaros ir paramos fondu „Dienvidis“ organizuos socialinės rizikos vaikų, lankančių dienos centrus, išvyką-iškylą prie jūros ir paminės tarptautinę vaikų gynimo dieną su žaidimais, sporto rungtimis ir keptomis dešrelėmis.

Klaipėdos vaikų globos namų „Smiltelė“ bendruomenė kiekvienais metais birželio 1 d. tradiciškai organizuoja šventę – išvyką į gamtą, skirtą Tarptautinei vaikų gynimo dienai „Sveika vasara!“

Socialinę akciją, kurios partnerė yra Klaipėdos miesto savivaldybė, organizuoja ir įmonė „Lietuvos geležinkeliai“. Akcija „Traukiniu prie jūros“ yra prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamos kampanijos „Už saugią Lietuvą“ dalis.

Šalies vaikų dienos centrų auklėtiniai iš Vilniaus, Vievio, Kaišiadorių ir Šiaulių traukiniu atvažiuos į pajūrį. Klaipėdoje vaikų traukinių stotyje lauks bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“ autobusai, kuriais jaunieji keliautojai bus nuvežti į keltą. Iš kelto vaikai keliaus į Lietuvos jūrų muziejų, kur stebės delfinų pasirodymą, likusį laisvą laiką praleis ilsėdamiesi paplūdimyje.

Klaipėdos miesto savivaldybė tarpininkavo, kad kitų miestų vaikams būtų suorganizuoti autobusai nuvykti iš stoties į keltų perkėlą, o labdaros organizacijos „Maisto bankas“ Klaipėdos skyrius akcijos dalyviams suruošė maisto paketus.

Akcijos tikslas – šimtui vaikų iš Lietuvos vaikų dienos centrų padovanoti įsimintiną kelionę į Lietuvos jūrų muziejų. Šalyje veikia pustrečio šimto vaikų dienos centrų, kurių didelė dalis auklėtinių niekada nematė jūros, neturi galimybių atostogauti pajūryje ir keliauti, o jų vasaros prasideda ir baigiasi namų kiemuose. Akcijos rengėjai įgyvendino idėją tokiems vaikams suteikti galimybę vasarą pasitikti turiningai ir taip atšvęsti Tarptautinę vaikų gynimo dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius