-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 10

Vidas Bareikis Klaipėdoje įžiebs laisvės upę

Kovo 11-osios šventinio koncerto „Padovanok laisvę“ atlikėjai Erica Jennings, Jurgis Didžiulis, Vidas Bareikis bei Klaipėdos choras „Cantare“ dar nėra atlikę savo koncertinės programos ant scenos, kuri stovės ant Biržos tilto ir bus nukreipta į mūsų laisvės upę – Danę. Klaipėdiečiai, minėdami nepriklausomybės atkūrimo 30-ąsias metines, švęs laisvę, jungdamiesi į šventinės akcijos ir koncerto gretas Danės upės krantinėse.
Vidas Bareikis
Vidas Bareikis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Dažnas klaipėdietis diskutuoja – kaip vadinti mūsų upę, kuris pavadinimas teisingas – Danė ar Dangė? Trečiadienį, švenčiant nepriklausomybės atkūrimo šventę, tai nebus svarbiausias klausimas, nes Danė taps Laisvės upe, kurią apjuos mažiausiai 2000 vėliavnešių, iškeldami geltoną, žalią, raudoną – mūsų laisvės simbolį.

Trijų dešimtmečių laisvės upė, kuria tekėjo mūsų Nepriklausomybė, buvo srauni ir ilga, o kartais gili ar net pavojingai sekli. Ne vieną kartą laisvės upę buvo bandoma užteršti ir jos vagą pasukti kita linkme. Bet laisvės tėkmė nesustabdoma ir nepažabojama jokiomis dirbtinėmis užtvankomis. Nepaisant visų išorinių pavojų ir baimių, labai raginame klaipėdiečius atvykti į šventę ir įsiamžinti registruojant Lietuvos rekordą – daugiausiai vėliavnešių su vėliavomis.

Organizatorių nuotr./Pirmokėliams Klaipėdoje bus dalinamos vėliavos
Organizatorių nuotr./Pirmokėliams Klaipėdoje bus dalinamos vėliavos

Didžiąją dalį vėliavnešių turėtų sudaryti uostamiesčio pirmokai, kuriems Klaipėdos miesto savivaldybė įteikė beveik 2000 laiškų – kvietimų. Mažųjų tėveliams primename nepamiršti atsinešti šių laiškų į šventę, kur nuo 15 iki 17 val. jie galės iškeisti laišką į jiems skirtą trispalvę tam skirtose ir pažymėtose vietose Danės/Tiltų g. sankryžoje prie paminklo vieningai Lietuvai „Arka“ ir Karlskronos aikštėje (Pilies/Žvejų g. skveras). Primename, jog ir kiti miesto gyventojai gali įsigyti Lietuvos trispalvę už simbolinę kainą internete www.padovanoklaisve.lt ir Bilietai.lt kasose.

Akcijos „Padovanok laisvę“ finalo metu, dalyvaujant chorui „Cantare“, pro Biržos tiltą praplauks jungtinė beveik 100 baidarininkų komanda, kurią sudarys Karinių Jūrų pajėgų, Lietuvos policijos, motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“, Lietuvos šaulių sąjungos, valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovai, „Baidarių centro“ bei Klaipėdos irklavimo centro komandos. Jų šventinis plaukimas bus lydimas geltona, žalia ir raudona spalvomis.

Atlikėjas Vidas Bareikis koncerto pabaigoje simboliškai įžiebs Danės upės atkarpą ir jos krantines tautinėmis spalvomis, kurios puoš ir džiugins klaipėdiečius iki pat sekmadienio vakaro. Aidint fejerverko salvėms šventinį koncertą vainikuos maestro Vytauto Kernagio daina „Mūsų dienos kaip šventė“, kurią atliks Erica Jennings, Vidas Bareikis ir choras „Cantare“.

Kovo 10 d., 12 val. iki kovo 12 d., 6 val. ryto bus uždraustas transporto eismas Tiltų g. ruože nuo Turgaus g. iki Danės g.

Danės g. atkarpoje nuo Pilies iki Karoso g. ir H. Manto g. atkarpa nuo Danės iki Naujojo Sodo ir Liepų g. sankirtos bus uždraustas eismas kovo 11-ąją nuo 15 iki 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius