-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 31

2011-ųjų prioritetai – nedarbo mažinimas, kova su šešėliu ir energetinės nepriklausomybės stiprinimas, sako premjeras Andrius Kubilius

2011-aisiais Vyriausybės prioritetai bus nedarbo mažinimas, kova su šešėline ekonomika ir energetinės nepriklausomybės didinimas, sakė premjeras Andrius Kubilius paskutinę 2010-ųjų dieną paskelbtame interviu.
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ministras pirmininkas teigė, kad daug dėmesio bus skiriama ir kovai su korupcija bei reformoms socialinės apsaugos, švietimo ir valstybės turto valdymo srityse.

„Norėtume matyti permainas vidaus vartojime, nedarbo mažinime – ieškosime būdų, kaip siekti greitesnių rezultatų. Užsibrėžėme didelius uždavinius biudžeto pajamose – kontrabanda, šešėlinė ekonomika – bus vienas svarbiausių prioritetų. Už to slypi konkretūs veiksmai“, – portalui alfa.lt sakė A.Kubilius.

Premjero teigimu, energetikoje Lietuva privalo „mažinti priklausomybę nuo monopolinio tiekimo ir didinti pačių įvairiausių alternatyvų“.

„Akivaizdu, kad dabartiniai monopoliniai tiekėjai tokiomis permainomis nebus patenkinti“, – sakė A.Kubilius.

Premjeras pabrėžė, kad kova su korupcija ir verslo sąlygų gerinimas jau duoda rezultatų, ir tikino, kad darbas šiose srityse bus tęsiamas.

„Taip pat laukia dideli darbai, susiję su „Sodra“, sveikatos draudimo fondu, švietimu, kur išties reikia ilgalaikių pertvarkų, kad būtų mažinamas struktūrinis deficitas. Šalia to laukia jau pradėta valstybinių įmonių pertvarka, kurios rezultatus tikimės matyti jau kitų metų pabaigoje. Valstybės tarnybos srityje taip pat tai, ką pradėjome, ketiname tęsti ir siekti XXI amžiaus modernios valstybės tarnybos“, – kalbėjo A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius