Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 08

A.Kubilius: gyventojai neturėtų baimintis būsto renovacijos

Trečiadienį prie pusryčių stalo valdančiosios koalicijos partneriai aptarė būsto renovavimo programą.
Kubilius
Andrius Kubilius / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pasak premjero Andriaus Kubiliaus, būsto renovavimo finasavimo sistemos esmė – atlikus renovaciją būsto savininkas už šildymą ir renovacijai iš banko paimtą paskolą mokės tiek pat ar net mažiau nei dabar vien už šildymą. Valstybės parama renovacijos projektui gali siekti 15 proc.

Ministras pirmininkas tikisi, kad judant pakankamais tempais šiemet pavyks pradėti 500 namų renovaciją, kitais metais – 1000 namų, o ateityje renovuojamų namų kiekis per metus didėtų iki 2000 namų.

A.Kubilius teigė, kad mažas pajamas turinčioms šeimoms ir vienišiems asmenims renovavimo išlaidas visiškai padengs valstybė.

„Būtų sunku suvokti, kodėl būstų savininkai turėtų baimintis tokių projektų įgyvendinimo. Vis tiek jie yra savininkai. Jei jie, tarkime, yra vyresnio amžiaus, tai galbūt jau galvoja, kas jų būstą paveldės:  ar vaikai, ar anūkai. Po modernizacijos vaikai paveldės geresnės kokybės būstą“, – teigė premjeras. Jis įsitikinęs, kad per pradinį namų renovavimo etapą problema bus didelis gyventojų noras dalyvauti šioje programoje, o ne jų trūkumas.

Kol kas neaišku, ar atnaujinamas būstas turės būti užstatytas bankui. Tai paaiškės toliau svarstant būstų renovavimo klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius