Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 14

A.Valinsko vadovaujamą partiją gožia Daktarų gaujos šešėlis (atnaujinta 13.32 val.)

Seimo „Ąžuolo“ frakcijos nariai neturėjo ir nesiruošia turėti nieko bendra su Henriko Daktaro šeima ar aplinka, jokių susitarimų nebuvo ir niekada nebus sudaryta. Tokį pranešimą trečiadienį paskelbė Seimo pirmininko Arūno Valinsko šalininkai Tautos prisikėlimo partijoje (TPP), kai internete ėmė plisti nuotraukos, kur Seimo vadovas neva nufotografuotas su Daktarais susijusiais asmenimis. „Lietuvos rytas“ rašo išsiaiškinęs, kad žmogus, metęs šešėlį ant A.Valinsko ir jo šalininkų, – Kauno Daktarų gaujos narys Rolandas Michalskis, pravarde Micha.
A.Valinskas paskubėjo išplatinti paneigimą, internetu pradėjus platinti jį neva kompromituojančias nuotraukas.
A.Valinskas paskubėjo išplatinti paneigimą, internetu pradėjus platinti jį neva kompromituojančias nuotraukas.

Anot dienraščio „Lietuvos rytas“, praėjusią žiemą stebėdami šį vyrą Kriminalinės policijos biuro pareigūnai nustėro – Vilniuje, prie Spaudos rūmų, R.Michalskis susitiko su keliais įtartinais vyriškiais. Vėliau prie jų prisidėjo Seimo pirmininkas A.Valinskas.

TPP narys, Seimo Operatyvinės veiklos komisijos pirmininkas Aleksandras Sacharukas teigia, kad viena TPP frakcijos skilimo priežasčių – Seimo pirmininko ir artimiausių jo aplinkos žmonių draugystė su Daktarų gaujos nariais.

„Mes netgi partijos būstinę buvome priversti perkelti į kitą vietą, nes ten ji tapo ne tik partijos narių, bet ir Daktarų „strielkų“ vieta“, – teigė politikas.

A.Sacharukas tvirtino, jog TPP lyderis, Seimo pirmininkas, net tarpininkavo, kad parlamentaras gautų operatyvinės informacijos iš Kriminalinės policijos biuro atliekamo tyrimo, susijusio su Daktarų gauja.

„Nors daug metų tyriau Kauno gaujų nusikaltimus, šio vyriškio iš matymo nepažinojau. Tuomet užsirašiau jo visureigio numerį ir greitai nustačiau, kad tai Daktarų gaujos narys R.Michalskis“, –pasakojo A.Sacharukas.

Netrukus paaiškėjo, kad TPP R.Michalskis turi nemažai įtakos. Jo žmona Rasa Lebedevienė yra viena aktyviausių partijos Kauno rajono skyriaus narių, šios sesuo Rūta Pusvaškienė – skyriaus pirmininkė.

Artimi R.Michalskio šeimos bičiuliai Linas Krapavickas ir Justinas Masalskis vadovauja partijos Prienų ir Palangos skyriams. A.Sacharukas teigia dėl A.Valinsko ryšių kreipęsis į Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą Povilą Malakauską.

R.Michalskio biografija – spalvinga, rašo „Lietuvos rytas“. Jaunystėje jis buvo siejamas su keliomis gaujomis ir garsėjo kaip talentingas automobilių vagis. Kaunietis galėjo per keliolika sekundžių pavogti ir prabangų lengvąjį automobilį, ir net vilkiką.

Maždaug prieš 10 metų Micha įsitraukė į tuomet garsios Šato grupuotės veiklą.

R.Michalskis su kitais gaujos nariais nuolat lankėsi Vokietijoje, kur vogdavo prabangius automobilius.

Po kelerius metus trukusios operacijos Vokietijos pareigūnai gaują demaskavo. R.Michalskis ir kiti jo bendrininkai atsidūrė Vokietijos kalėjime.

Kai prieš kelerius metus R.Michalskis iš Vokietijos buvo išsiųstas į Lietuvą, nusikalstamo pasaulio šulai nenorėjo turėti jokių reikalų su juo. Bet, daugelio nuostabai, Michą priglaudė Henrikas Daktaras.

Seimo vadovas nesąmonėmis pavadino kalbas apie jo santykius su Daktarais: „Su jais nesu bendravęs ir nesu buvęs jokiame baliuje. Jeigu praeityje ir teko susitikti, tai tik tada, kai vesdavau kokias nors laidas.“

Parlamento vadovas tvirtino nežinantis ir kaip atsirado 2007 metų pabaigoje padaryta fotografija, kurioje jis įamžintas su H.Daktaro žmonos Ramutės seserimi. 

Papildyta 13.32 val. Penktadienį buvo išplatintas pranešimas spaudai, kuriame A.Valinksas neigia bet kokias sąsajas su nusikalstamomis struktūromis.  „A. Valinskas neneigia, jog yra pažįstamas su kauniečiu Rolandu Michalskiu, tačiau tai niekada nebuvo artima pažintis ar draugystė, – rašoma pranešime spaudai. – Ši pažintis prasidėjo tuomet, kai jis buvo renginių organizatorius ir laidų vedėjas. Jokių verslo ar politinių susitarimų su minėtu asmeniu A. Valinskas niekada nesudarinėjo. A. Valinskas patikino, kad ši pažintis niekaip neįtakoja jo – Seimo Pirmininko ir Tautos prisikėlimo partijos pirmininko priimamų sprendimų.“

„Nėra ir negali būti jokios įtakos, jokių užkulisinių susitarimų su nusikalstamomis struktūromis. Esu ramus prieš savo sąžinę ir prieš Lietuvos žmones. Jei kas nors mano turįs kitokios, faktais pagrįstos informacijos, turėtų kreiptis į specialiąsias tarnybas, netgi siūlyčiau tai padaryti, kad pagaliau baigtųsi panašios spekuliacijos ir užsakytas purvo pylimas“, - sako Seimo vadovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius