Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 04

Algirdas Butkevičius: saugikliai dėl žemės pardavimo užsieniečiams – kovą

Įstatymas, numatantis saugiklius dėl žemės pardavimo užsieniečiams, turėtų būti priimtas kovo mėnesį, žada premjeras Algirdas Butkevičius. Gegužę Lietuvoje turėtų būti panaikintas draudimas parduoti žemę užsieniečiams, nebent referendumu žmonės nutartų kitaip.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiandien kalbėjome dėl žemės pardavimo saugiklių. Toks įstatymas turėjo būti priimtas jau seniai. Įstatymo projektas bus paruoštas artimiausiu metu, o jo priėmimas bus kovo mėnesį. Žemės ūkio ministerija 2–3 savaičių laikotarpiu šitą darbą turės atlikti“, – antradienį po valdančiosios koalicijos Politinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Įstatymo projektas bus paruoštas artimiausiu metu, o jo priėmimas bus kovo mėnesį. Žemės ūkio ministerija 2-3 savaičių laikotarpiu šitą darbą turės atlikti.

Anot jo, Politinė taryba sutarė, kad surinkus pakankamai parašų referendumui dėl žemės pardavimo užsieniečiams draudimo, valdančioji koalicija pritars jo rengimo iniciatyvai. Anksčiau premjeras A.Butkevičius yra pareiškęs, jog nepritaria ketinimams drausti parduoti žemę užsieniečiams. Tuo tarpu kiti koalicijos partneriai – Darbo partijos bei „Tvarkos ir teisingumo“ lyderiai pasisako už tokį draudimą.

Stodama į ES Lietuva įsipareigojo nedrausti žemės pardavimo užsieniečiams – po pereinamojo laikotarpio nuo šių metų gegužės draudimas nustos galioti.

Iniciatyvinė grupė siūlo surengti privalomąjį referendumą, kuriuo Konstitucijoje įtvirtintų, kad žemė galėtų priklausyti tik Lietuvos piliečiams ir valstybei, taip pat norima numatyti, kad referendumui surengti pakaktų nebe 300 tūkst., o 100 tūkst. parašų.

Šiuo metu Vyriausioji rinkimų komisija tikrina iniciatorių pateiktus patikslintus rinkėjų parašus. Tam, kad referendumas būtų surengtas, turi pasirašyti ne mažiau kaip 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių Lietuvos piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius