Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant Melnragės molo – žuvelės lydimas mistinis vyras

Besiplaikstančiu paltu, tarsi besiveržiantis prieš vėją, pasislėpęs po skrybėle ir žengiantis platų žingsnį – tokia žvejo, lydimo žuvelės, skulptūra įkurdinta ant Melnragės molo. Kalvio išlietas 2,6 metrų aukščio žvejas neabejotinai taps dar vienu jūriniu Klaipėdos simboliu.
Melnragėje ant molo skulptūra „Pasivaikščiojimas su žuvimi“
Melnragėje ant molo atidengta skulptūra „Pasivaikščiojimas su žuvimi“. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Skulptūros sumanytojai – uostamiestyje sėkmingai veikianti viena didžiausių Lietuvoje krovinių gabenimo ir ekspedijavimo bendrovių „Arijus“, norėjusi miestui padovanoti naują simbolį. Kartu su kūrėjais gimė idėja ant Melnragės molo apgyvendinti žveją, lydimą žuvelės.

„Skulptūra simbolizuoja tiesiog žmogų, galbūt žveją, klaipėdietį, galbūt atvažiuojantį, galbūt ateinantį prie jūros. Skulptūra skirta visiems žmonėms, kurie myli jūrą, veržiasi prie jūros, susilieja, nori būti čia, patinka būti prie jūros.

Kai būna audros, čia daug žmonių, atvažiuojančių iš visų kraštelių pasigrožėti tokiu metu, kai normalus žmogus turi slėptis.

Žuvytė – kaip mintis, svajonė, iliuzija, kaip susidraugavimas su jūra, jūros gyventojais, susiliejimas su gamta“, – sakė skulptorius Sergejus Plotnikovas. Prie skulptūros gimimo prisidėjo ir jo kolega S.Jurkus. Didelį darbą atliko kalvis G.Černiauskas bei architektas V.Paulionis.

Anot S.Plotnikovo, tai originali skulptūra, mat yra kaltinė.

„Tai komandinis darbas, norėjosi padaryti iš metalo. Organiškai ant molo, kur daug betono, tinka metalas dėl saugumo ir medžiagos.

Sudėtingas, įdomus darbas, dirbome su kalviu, kiekvieną lakštą reikėjo lankstyti, darant tą stilizuotą formą. Nemanau, kad daug tokių skulptūrų yra tokio pobūdžio“, – sakė S.Plotnikovas.

Šiai skulptūrai svarstytos kelios vietos, tarp jų ir Šiauriniam rage prie Senosios perkėlos. Vietos keitėsi, išaugo į erdvines vietas.

Kūrėjai neabejoja, jog pasirinkta vieta pati tinkamiausia.

Bendrovės „Arijus“ generalinis direktorius Arijus Ramonas teigia jau matęs socialiniuose tinkluose pasklidusių nuotraukų su monetomis žuvies burnoje. Ir nors legendų kurti neketinama, anot A.Ramono, jos pačios ėmė sklisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius