Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 26

15min studijoje lankėsi VU rektorius Artūras Žukauskas ir MOSTA vadovas Ramojus Reimeris

Parlamentarai praėjusią savaitę po svarstymo palaimino „valstiečių“ lyderių palaikomą reformos variantą, kuriame nėra griežtai nurodoma, kas su kuo turi jungtis. Opozicija teigia, kad dėl to jokios juntamos reformos nebus. Kas laukia aukštojo mokslo?

Apie tai 15min studijoje kalbėjomės su Vilniaus universiteto (VU) rektoriumi Artūru Žukausku ir Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) direktoriumi Ramojumi Reimeriu.

Valdantieji atsisakė reformos varianto, kurį siūlė premjero Sauliaus Skvernelio suburta darbo grupė. Pagal naująjį nėra konkrečiai įvardijama, kurios aukštosios mokyklos turės susijungti – tik nurodomas aukštųjų mokyklų skaičius.

Nors švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė yra užsiminusi, kad toks variantas yra pasirinktas dėl to, kad nėra sutarimo Kaune.

Ji ramino, jog reforma įvyks, tuo tarpu opozicija teigia, kad dabar aukštosios mokyklos galės jungtis, galės nesijungti – tai priklausys nuo jų norų.

Nors kelis mėnesius dirbusi darbo grupė buvo konkrečiai nurodžiusi, kurios aukštosios mokyklos privalės jungtis, Vyriausybei šį planą pateikus Seimui tapo aišku, kad iš jo gali nieko nelikti – rektoriai kone kasdien varstė parlamentarų duris, aktyviausiai jungimuisi priešinosi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius Juozas Augutis.

Tapus aišku, kad Kaune nepavyks suformuoti plačios aprėpties universiteto, kurį, kaip buvo planuota, sudarytų beveik visos Kauno aukštosios mokyklos, valdantieji užregistravo naują universitetų pertvarkos planą, kuriame neliko nieko konkretaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius