-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 19

Asmik Grigorian: košmarą Rygoje iki šiol primena skausmas (video)

Pokštus supranta ne visi. Operos solistė Asmik Grigorian, atrodo, tai įsimins ilgam. Rygos senamiestyje pajuokavusi vilnietė patyrė patrulių smurtą ir buvo nuvežta į policijos nuovadą.
Asmik Grigorian
Asmik Grigorian / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusio sekmadienio vakarą 29 metų A.Grigorian spindėjo Rygos operos festivalio scenoje, o pirmadienio rytą blaškėsi šio miesto policijos nuovadoje.

Vilnietė čia buvo atsidūrusi su Giacomo Puccini trijų veiksmo operų – „Apsiaustas“, „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis“ – triptiko, kuriame atliko pagrindinius vaidmenis, režisieriumi 39 metų Viesturu Kairiu. Dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistė pakalbino Asmik po incidento.

– Asmik, kas įvyko Rygos senamiestyje, iš kurio jūs su V.Kairiu buvote atvežti į policiją?

– Po emociškai sunkaus, kelis mėnesius trukusio įtempto darbo kartu su spektaklio režisieriumi ir jo žmona spektaklio scenografe bei kostiumų dailininke Ieva Jurjane šventėme sėkmę. Premjera, kurios pažiūrėti susirinko daugybė svarbių Latvijos asmenų, pavyko puikiai. Linksmybės keliose Rygos kavinėse tęsėsi iki paryčių. Labai smagiai pasišokome. Traukdami namo pamatėme stovintį policijos automobilį. Tada aš, vykusiai ar nevykusiai, pajuokavau, kad atvažiavo mano taksi. Bet šie žodžiai nebuvo skirti policininkams – juos pasakiau savo bičiuliams.

Kadangi ėjome pro pat policijos mašiną, pareigūnai tai nugirdo. Jie iškart atšovė, kad šis taksi mus gali nuvežti į nuovadą.

Tada Viesturas paklausė, ar galima suimti žmones vien už tai, kad jie eina gatve. Policininkų atsakymas buvo trumpas: „Galima.“ Po to jie puolė veiksmais įrodinėti šį savo teiginį.

Išvydusi, kad režisieriui uždėti antrankiai, aš puoliau jo ginti. Juk mes nieko bloga nedarėme. Gatvėje nei triukšmavome, nei girtavome. Niekam netrukdėme, tik ėjome pro šalį.

Man buvo liepta nesikišti. Bet negaliu tylėti, kai žeminama ir aš, ir mano gerbiamas žmogus. Policininkai parvertė mane ant grindinio ir uždėjo antrankius. Iki šiol skauda rankos pirštus.

– Vaizdo įraše, išplatintame internete, matyti, kaip jūs dar būdama be antrankių susistumdėte su policininkais, vienam skėlėte antausį. Ar dažnai tenka grumtis su vyrais?

– Ne. Nesu iš tų žmonių, kurie į nemalonias situacijas reaguoja naudodami fizinę jėgą. Bet jie mus žemino, smurtavo prieš žmogų, kurį aš gerbiu. Manau, kad turėjau jį ginti. Visada gindavau draugus. Kartais tinkamais, o kartais gal ir ne visai tinkamais būdais.

Sykį darželyje norėdama trinktelėti berniukui, kuris tyčiojosi iš mano draugės, taip smarkiai užsimojau, kad netyčia išmušiau dantį tai, kurią norėjau apginti. (Juokiasi.)

Tikrai nesigailiu, kad puoliau ginti Viesturo. Aišku, būtų buvę daug paprasčiau, jei būčiau viską nutylėjusi, apsimetusi, kad nieko nematau ir negirdžiu.

Jei mokėčiau taip elgtis, daug kas mano gyvenime būtų paprasčiau. Bet tada nebūčiau tokia, kokia esu. 

– Jums gresia bauda iki 250 latų (1200 litų) arba 15 dienų administracinis areštas. Mokėsite baudą ar sėsite į areštinę?

– Dar pagalvosiu. (Juokiasi.) Bet turbūt nereikės rinktis nei viena, nei kita. Tam dirba advokatas, į kurį pagalbos kreipėsi režisierius V.Kairis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius