Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 28

Atsistatydino lietuviško Punsko valsčiaus Lenkijoje viršaitis Vytautas Liškauskas

Lietuvių gyvenamo Lenkijos Punsko valsčiaus viršaitis Vytautas Liškauskas įteikė atsistatydinimo pareiškimą, kai susilaukė protestų dėl svarstomų vėjo jėgainių statybos.
Vytautas Liškauskas
Vytautas Liškauskas / „Youtube“ nuotr.
Temos: 1 Lenkija

„Tarybai pateikiau savo atsistatydinimo raštą. Galiu dar per mėnesį tą raštą atsiimti, bet nežinau, ar tai padarysiu“, – BNS antradienį sakė V.Liškauskas.

Pasak viršaičio, pareiškimą praėjusį penktadienį jis parašė, nes jo paaiškinimai dėl vėjo jėgainių nesulaukė palaikymo. V.Liškauskas teigė nesąs jėgainių entuziastas, bet pripažino nematantis kitų galimybių gauti pakankamai pajamų į vietos iždą.

„Pagalvojau, kad prieštaravimai yra prieštaravimai. Aš pats nesu labai už tai, kad kažkokie stulpai stovėtų, vėjo jėgainės, bet kito kelio gal ir neturime. Nuo tų pastatų gautume įplaukų“, – kalbėjo viršaitis.

Pasak V.Liškausko, valsčiuje yra įsikūręs specialus visuomeninis komitetas, protestuojantis prieš vėjo jėgaines, ir jis „nelabai nori tikėti“ paaiškinimais. Be to, pasak viršaičio, galutinių sprendimų dar nėra, o pats procesas užtruktų bent trejus metus.

Valsčiaus viršaičiai Lenkijoje renkami tiesiogiai. Jei V.Liškauskas atsistatydinimo pareiškimo neatsiimtų, Palenkės vaivada paskirtų komisarą, kol bus surengti nauji rinkimai.

Lenkijoje gyvenantys lietuviai šį pavasarį pranešė nerimaujantys dėl planų prie Punsko miestelio statyti vėjo jėgaines, kurios gali atgrasyti vietos žmones nuo gyvenimo tradiciškai lietuviškose vietovėse.

Punsko valsčiuje gyvena daugiau kaip 4,5 tūkst. žmonių, iš jų apie 80 proc. yra lietuviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius