Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 29

Baigiantis deklaravimui šalyje suaktyvėjo telefoniniai sukčiai

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI) dar kartą perspėja gyventojus būti budrius – mokesčių inspektoriais apsimetę sukčiai, į pabaigą artėjant pajamų ir turto deklaravimo procesui, bando išgauti gyventojų asmens ir bankų sąskaitų duomenis mainais siūlydami „sutvarkyti“ grąžintinas permokas.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Sukčiai, prisistatę mokesčių inspekcijos darbuotojais, skambina gyventojams dėl neva susidariusios mokesčių permokos ir reikalauja pateikti banko sąskaitos bei kitus asmens duomenis. Tokių skambučių jau sulaukė Vilniaus, Klaipėdos ir kitų šalies regionų gyventojai. Budrūs mokesčių mokėtojai apie tokius skambučius informaciją pateikė Mokesčių inspekcijai Pasitikėjimo telefonu 1882 bei šalies Policijos komisariatams. 

„Ne kartą perspėjome, tačiau norime dar kartą priminti – nė vienos mokesčių inspekcijos darbuotojai neskambina gyventojams ir neprašo nurodyti jokių asmens ar banko sąskaitų duomenų, – akcentuoja Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorius Dainoras Bradauskas. – Jeigu atsiranda būtinybė aptarti deklaravimo ar kitus klausimus, gyventojas kviečiamas atvykti į teritorinį AVMI skyrių. Taip pat svarbu pažymėti, jog mūsų darbuotojai nevaikšto pas gyventojus ir nerenka mokesčių – mokesčiai mokami į VMI sąskaitą.“

D.Bradauskas pažymėjo, jog mokesčių permokos yra grąžinamos tik pateikus deklaraciją iki nustatyto termino – šiemet gegužės 2 d., o visi mokesčiai, rinkliavos ir įmokos surenkami ir sumokami į VMI prie FM surenkamąją sąskaitą LT Nr. LT24 7300 0101 1239 4300.

Deklaracijas pateikti galima per mokesčių inspekcijos elektroninio deklaravimo sistemą (toliau - EDS) arba atvykus į mokesčių inspekciją. Visa informacija mokesčių informacijos centro tel. 1882, EDS https://deklaravimas.vmi.lt socialiniame tinkle „Facebook“ esančiame Elektroninio deklaravimo sistemos profilyje http://www.facebook.com/e.deklaravimas.

Vilniaus AVMI rekomenduoja sulaukus panašaus pobūdžio skambučių jokiu būdu nesuteikti prašomos informacijos, o apie skambutį pranešti Mokesčių inspekcijos pasitikėjimo telefonu 1882 arba teisėsaugos institucijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius