-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 21 /17:39

Baltieji rūmai: JAV šią savaitę bus pasiektas tikslas suleisti 200 mln. vakcinų dozių

Jungtinės Valstijos šios savaitės pabaigoje pasieks prezidento Joe Bideno nustatytą tikslą per pirmąsias 100 jo administracijos darbo dienų suleisti gyventojams 200 mln. vakcinų nuo pandeminio koronaviruso dozių, trečiadienį paskelbė Baltieji rūmai.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kiek vėliau J.Bidenas pasakys kalbą, kurioje paskelbs apie artėjantį pasiekimą, sakė Baltųjų rūmų pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

J. Bideno nustatytas tikslas turėtų būti pasiektas kelios dienos anksčiau numatyto termino, nes J. Bideno prezidentavimo šimtadienis bus minimas kitos savaitės pabaigoje.

Nors Jungtinės Valstijos pirmauja pagal mirčių nuo COVID-19 skaičių pasaulyje, jos taip pat pirmauja pagal gyventojų skiepijimo tempus ir gerokai lenkia kai kurias didžiąsias Europos valstybes bei kaimyninę Kanadą.

Sausio 20 dieną inauguruotas J.Bidenas iš pradžių pažadėjo per pirmąsias 100 savo prezidentavimo dienų suleisti gyventojams 100 mln. dozių vakcinų. Kovo 25 dieną, vakcinacijai gerokai pralenkus lūkesčius, buvo užsibrėžtas dvigubai didesnis – 200 mln. vakcinos dozių tikslas.

„Žinau, kad tai ambicinga – dvigubai daugiau, nei buvo planuota iš pradžių, – sakė valstybės vadovas. – Bet nė viena kita pasaulio šalis net nėra priartėjusi prie to, ką mes darome; tikiu, kad mums pavyks tai padaryti.“

Nuo gegužės visos valstijos turės panaikinti visus apribojimus ir pasiskiepyti norinčių žmonių skirstymą į prioritetines grupes, suteikdamos teisę vakcinuotis nuo COVID-19 visiems pilnamečiams Jungtinių Valstijų gyventojams. Daugelis valstijų jau tai padarė.

Vis tik šventišką nuotaiką Baltuosiuose rūmuose temdo naujų užsikrėtimų atvejų šuolis kai kuriose šalies dalyse, įskaitant Mičiganą.

Tačiau mirštamumo rodikliai visoje šalyje yra sumažėję dėl intensyvaus pagyvenusiųjų žmonių skiepijimo ir pagerėjusios medicininės priežiūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius