Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 19

Bliuzo pantera iš JAV – Kaune ir Palangoje

Vasarai įpusėjus „Geros muzikos klubas“ tęsia festivalį „Kaunas Blues 2010“ su Čikagos bliuzo primadona Katherine Davis ir jai akompanuojančia grupe „Luca Giordano Band“ iš Italijos. Antradienį išgirsti JAV bliuzo primadoną bus galima Kaune, o tračiadienį - Palangoje, muzikos klube „Ramybė“.
K.Davis koncertuos Kaune ir Palangoje.
K.Davis koncertuos Kaune ir Palangoje. / Organizatorių nuotr.

K.Davis – dainininkė, dainų autorė, aktorė bei mokytoja. Jos gyvenimas prisotintas muzikos. Ir nesvarbu, ar ji koncertuoja kaip didžiulės grupės vokalistė, ar dainuoja vienumoje – visuomet išlaiko savo ritmą.

Dainininkė kilusi iš muzikalios šeimos – jos mamos giminėje nemažai džiazo muzikantų ir operos dainininkų. K.Davis iki dabar prisimena motinos pasakojimus apie senelį Earlą Campbellą, kuris grojo su Louis Armstrongu ir Count Basie. Todėl nieko nenustebino, kai K.Davis nusprendė studijuoti operą. Studijų metais būsima dainininkė atrado kitus muzikos stilius. Tačiau pasukti į džiazą ir bliuzą padėjo atsitiktinumas: 1967 metais K.Davis šeima persikėlė į pietinę Čikagos dalį, kuri buvo pilna džiazo ir bliuzo klubų. Pradėjusi koncertuoti juose, vėliau atlikėja tapo žinoma ir kviečiama į kitus miestus, taip pat įvairias šalis Europoje, į Japoniją, Kanadą ir Venesuelą.

1999-aisiais pasirodė pirmasis atlikėjos kompaktinis diskas, kurį dainininkė dedikavo mamai, kadaise pačiai svajojusiai apie tokią karjerą, kokią pasiekė jos dukra.

Pastaraisiais metais K.Davis dalyvauja koncertuose ir dainuoja klubuose gimtojoje Čikagoje ir visame pasaulyje. Šiuo metu atlikėja keliauja po šalį, koncertuodama su įvairiais muzikantais. Kaune jai kompaniją palaikys lietuviams jau pažįstamas kolektyvas – italai „Luca Giordano Band“.

Koncertas Kaune vyks Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje, antradienį, 20 val., o trečiadienį atlikėja dainuos Palangoje, muzikos klube „Ramybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius