Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 02

Netikėta eismo naujovė Vilniaus centre (nuotraukos)

Pagirtinas eismo sostinėje organizatorių sprendimas: kam gaudyti KET pažeidėjus, kai galima žmonėms sudaryti sąlygas nepažeisti taisyklių?
Prie statybvietės Vilniaus centre įrengta laikinoji pėsčiųjų perėja
Prie statybvietės Vilniaus centre įrengta laikinoji pėsčiųjų perėja. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Vilnius

Vilniečiai ir miesto svečiai kartais sulaukia tokių valdžios sprendimų, kurie naudingi kasdien gatvėmis vaikščiojantiems ir važinėjantiems žmonėms, o ne tik patogiuose kabinetų krėsluose sėdintiems valdininkams.

Vienas tokių pavyzdžių – pačiame sostinės centre, prie Lukiškių aikštės, kur dėl vykstančių didžiulių statybų buvo komplikuotas pėsčiųjų eismas, įrengta laikina pėsčiųjų perėja.

Pėsčiuosius vaikydavo policija 

15min.lt jau pasakojo, koks chaosas tvyrojo J.Tumo-Vaižganto gatvės ir Gedimino prospekto kampe, kur rekonstruojamas buvęs Vilniaus merijos Miesto plėtros departamento pastatas ir plečiama greta esanti teritorija. Čia sukiojasi dangų remiantys kranai, zuja statybininkai, savivarčiai, betono maišyklės ir kita galinga statybininkų technika.

Palei šią statybvietę kategoriškai uždrausta vaikščioji pėstiesiems, mat šaligatvis liko anapus tvoros.

Ne vieną savaitę šioje probleminėje vietoje pėsčiuosius gaudė policininkai, nes žmonėms būdavo paliekamas tik toks pasirinkimas: arba pažeisti Kelių eismo taisykles (KET), arba eiti kelių šimtų metrų lanką, grįžtant iki kitos sankryžos, ten saugiai pereinant gatvę ir tik tada vėl pareinant iki Gedimino prospekto.

Tačiau dabar nutarta pėsčiųjų aplinkkeliais nevaikyti ir nepersekioti. Jiems palei pat statybvietės kraštą įrengta nauja laikinoji pėsčiųjų perėja.

Kilo naujų problemėlių

Naujovės neįmanoma nepastebėti – per penkias eismo juostas driekiasi raudonai paryškintas „zebras“, stovi kelio ženklai su papildomu mirksinčiu apšvietimu.

Tiesa, naujovė jau sukėlė keletą naujų problemėlių: ant J.Tumo-Vaižganto gatvės šaligatvio, į kurį remiasi ši pėsčiųjų perėja, vairuotojai yra įpratę palikti mašinas, KET tai leido. Norintiems pasiekti perėją žmonėms tenka laviruoti tarp mašinų šonų.

Kita bėda – prieš pat pėsčiųjų perėją sustoja ir stovi didžiuliai statybininkų sunkvežiai. Tam tikru kampu jie aklinai užstoja matomumą tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems.

Yra ir dar vienas pavojus: paprastai vairuotojai įprastu maršrutu važiuoja tarsi automatu, todėl net ryškiai paženklinta eismo naujovė jiems yra staigmena, galinti baigtis nelaime.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Įkliuvusi pažeidėją gestais rodė į Užsienio reikalų ministerijos pastatą ir ėmė kaiaioti pareigūnui darbuotojos pažymėjimą. Na, ir kas?
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Kol perėjos čia nebuvo, pėsčiuosius gaudydavo pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius