Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 25

D.Grybauskaitė: profsąjungos ir Vyriausybė turi susitarti nedemonstruodamos „jėgos pozicijos“

Švietimo profsąjungos ir Vyriausybė turi susitarti dialogo būdu, nedemonstruodamos „jėgos pozicijos“, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Mokytojų piketas
Mokytojų piketas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš premjero komunikacijos nevertinsiu, tik norėčiau pasakyti, kad susidariusi sudėtinga situacija mūsų švietimo sistemoje – taip, ji yra. Todėl būtina kalbėtis, būtinas dialogas tarp Vyriausybės ir profsąjungų, būtina siekti abiem pusėms priimtinų sprendimų. Reikia suprasti taip pat, kad valstybės finansinės galimybės yra ribotos, todėl kalbėtis reikia abiem pusėms nedemonstruojant jėgos pozicijos, būtinas dialogas ir susitarimas“, – ketvirtadienį viešėdama Knygų mugėje žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Nuo pirmadienio streikuoja maždaug dešimtadalis mokyklų ir darželių. Trečiadienį Vyriausybėje vykusios derybos baigėsi nesutarus dėl streiko nutraukimo. Pedagogai pristatė sumažintus savo reikalavimus – jie sutiktų, kad nuo rugsėjo mokytojų algoms būtų papildomai skiriama ne 18 mln. eurų, o per 12 mln. eurų.

Atlyginimai mokytojams pastarąjį kartą šiek tiek didinti nuo 2016 metų sausio.

Ministerijos skelbiamais Statistikos departamento duomenimis, vidutinis Lietuvos mokytojo atlyginimas, neatskaičius mokesčių, siekia 823,4 euro per mėnesį. Tačiau trečdalis mokytojų dirba nepilnu krūviu.

Antradienį premjeras Algirdas Butkevičius, susitikęs su Seimo opozicinių frakcijomis, kalbėdamas apie dalies mokytojų paskelbtą neterminuotą streiką, pareiškė, kad Lietuvos profesinėms sąjungoms įtaka daroma ir Rusijoje.

Vėliau Vyriausybės vadovas atsiprašė švietimo profsąjungų, teigdamas, kad nieko nenorėjęs apkaltinti, o buvęs klaidingai suprastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius