Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 01

Dalia Grybauskaitė: visuotinis surašymas reikalingas, kad žinotume, kas tokie esame

Tapusi pirmąja Lietuvos piliete, sudalyvavusia elektroniniame visuotiniame gyventojų surašyme, prezidentė Dalia Grybauskaitė džiaugėsi, kad galiausiai, po dešimties metų pertraukos surašius šalies gyventojus, paaiškės ne tik, kas tokie esame, bet ir padės sužinoti, kokios pagalbos kam reikia.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Labai džiaugiuosi, kad tokią gražią pavasario dieną galėsiu būti pirmoji, kuri tai padarys. Visa Lietuva tai darė jau prieš dešimt metų. Pirmą kartą istorijoje mėginsime tai daryti elektroniniu būdu, – sakė D.Grybauskaitė. – Labai džiaugiuosi, kad kiekvienas žmogus, kuris turi kompiuterį, moka juo naudotis, gali prie jo prieiti, galės tai padaryti pigiai, greitai ir, svarbiausia, visuomenei naudingu būdu.“

Šalies vadovės įsitikinimu, visuotinis gyventojų surašymas naudingas todėl, kad Lietuvoje jau seniai nėra tikslios informacijos, kiek šalyje gyvena piliečių, „kas mes tokie, kokį išsilavinimą turime, ką dirbame, ką veikiame“. „Ši informacija yra būtina tam, kad galėtume žinoti apie save daug ir padėti sau. T.y. žinoti, kokios pagalbos, kokiems gyventojų sluoksniams reikia, kokį išsilavinimą turime, ar mums trūksta žmonių vienoje ar kitoje srityje. Tai ta žinia, kuri reikalinga kiekvienam žmogui ir valstybei, kad ji pati ir žmogus žinotų, ką turėtų rytoj daryti ir kaip valstybė turėtų vystytis“, – pabrėžė D.Grybauskaitė.


 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius