Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 27

Dar vienas valstybės tarnautojas stos prieš teismą

Buvusio Tauragės apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjo laukia teismo procesas: Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams.
Plaktukas
Teisėjo plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Teismas

Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui Sigitui Jasevičiui surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota nagrinėti Tauragės rajono apylinkės teismui, teigiama išplatintame pranešime.

52 metų buvęs valstybės tarnautojas kaltinamas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi bei klastojęs ir panaudojęs dokumentus.

Ikiteisminiu tyrimu nustatyta, kad skyriaus vedėjas, būdamas statinių pripažinimo tinkamais naudoti komisijos pirmininku, 2004 m. liepos 29 d. bei 2005 m. liepos 25 d., apžiūrėjęs vienos Vakarų Lietuvoje įsikūrusios pieninės valymo įrenginius, sūdymo cechą ir kitus statinius, tyčia nenustatė, kad šie objektai yra pastatyti savavališkai, neturint išduotų statybos leidimų, o statinių pripažinimo tinkamais naudoti aktuose tyčia nenurodė duomenų apie faktinę statybų kainą bei padarė kitokių pažeidimų, t.y. piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir tokiais savo veiksmais diskreditavo valstybės tarnautojo vardą.

Be to, jis kaltinamas tyčia suklastojęs tikrus dokumentus – minėtųjų objektų pripažinimo tinkamais naudoti aktus, kuriuose nurodė tikrovės neatitinkančius duomenis apie tai, kad leidimai jiems statyti išduoti, aktus patvirtino savo parašu bei antspaudu ir juos atidavė pieninės direktoriui. Šiais savo veiksmais valdininkas, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, įtariamas padaręs didelės žalos
valstybei.

Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi įstatymas numato maksimalią laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų, o už dokumento suklastojimą ir panaudojimą, kai padaryta didelė žala valstybei – iki 6 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius