Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 18

Dėl bendros sąskaitos – gyventojų skundai

Klaipėdoje prieš keletą mėnesių pradėjusi teikti bendros sąskaitos paslaugą bendrovė netruko sulaukti gyventojų skundų, neva šie tokios paslaugos neužsakė. Dėl šio nesusipratimo įmonės atstovai aiškinosi Klaipėdos savivaldybės administracijai.
Šiuo metu Klaipėdoje bendros sąskaitos už komunalinius patarnavimus atsiskaitymo sistema naudojasi 5 tūkst. vartotojų.
Šiuo metu Klaipėdoje bendros sąskaitos už komunalines paslaugas atsiskaitymo sistema naudojasi 5 tūkst. vartotojų. / E.Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Susitikimą su įmonės vadovais inicijavęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas sakė, kad pastaruoju metu savivaldybė sulaukė daug skundų iš klaipėdiečių, kurie pasakojo gaunantys namų administratorių pateikiamas sąskaitas, kuriose figūruoja įmonės „Aservice“ rekvizitai, nors paslaugų sutarties su šia įmone gyventojai nesudarė.

Pasak V.Karmanovo, žmonės ėmė nerimauti, kad jų pinigai nukeliauja nežinia kur ar kad įmonei bankrutavus už paslaugas gali tekti mokėti dar kartą. „Žmonės nesupranta paties atsiskaitymo mechanizmo“, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotojas. Pasak jo, susitikimo metu siekiama ne ieškoti kaltininkų, bet išsiaiškinti problemas.

Bendros sąskaitos įdiegimo Klaipėdoje būdai specialios komisijos buvo svarstyti  prieš dvejus metus. Tąsyk nuspręsta, kad per prievartą gyventojai nebus raginami rinktis tokio atsiskaitymo už komunalines paslaugas būdo.

Sutartis – pokalbis telefonu

Pasitarime dėl bendros sąskaitos dalyvavęs bendrovės „Aservice“ vadovas Darius Kriukas tikino, kad prieš teikdama paslaugas jų įmonė privalo suderinti sąlygas su komunalinių paslaugų tiekėjais, tokiais kaip „Klaipėdos vanduo“ ar „Klaipėdos energija“, ir tik vėliau paslauga siūloma gyventojams. D.Kriuko teigimu, vartotojams neverta baimintis dėl atsiskaitymo – visi už paslaugas mokami pinigai nukeliauja į specialią banko, o ne įmonės sąskaitą.

Kalbėdamas apie tai, kokiais būdais „Aservice“ viliojo naujus vartotojus, D.Kriukas sakė, jog jie pasirinko pigiausią ir lengviausią būdą – apklausas telefonu. Esą pagal teisės aktus nebūtina susitikti fiziškai, pakanka ir telefoninio pokalbio, kuris įrašomas, metu išgirsti žodinį žmogaus sutikimą. Deja, pasak D.Kriuko, bendrovė, kurios telefoninėmis paslaugomis naudojosi „Aservice“, nuvylė dėl atsainaus darbo: kaip vartotojo sutikimas buvo traktuojamas ir pasvarstymas „galbūt“, „pabandom“. „Problemų iškilo su telefoninės paslaugos tiekėjais. Jie per daug paprastai vertino žmogaus sutikimą. Šis paslaugos užsakymo būdas jau sustabdytas“, – tikino įmonės vadovas.

Anot jo, pokalbių telefonu atsisakyta ir dėl to, kad per mažai pristatoma pati paslauga ir žmogui lieka daug neatsakytų klausimų. Praėjusį mėnesį įmonė, bandydama ištaisyti klaidas, jau atsiuntė sąskaitas, kuriose informavo vartotojus, kaip atsiskaityti už paslaugas.

Gyventojų skundų teigė sulaukę ir paslaugų tiekėjai. Jų pasakojimu, esą žmonės, negavę sąskaitų, varsto jų kabinetų duris ar puola skambučiais. Tad nuo šiol geriamojo vandens, nuotekų ir karšto vandens tiekėjai reikalauja iš „Aservice“ kiekvieno vartojo paslaugos užsakymo sutarties su parašu kopijos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius