Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 20

Dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos – skundai teismui ir etikos sargams

Dėl sostinės valdžios ketinimų pratęsti Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutartį su bendrove „Dalkia“ ruošiamas skundas teismui, o valdančiosios koalicijos atstovai dėl tokių sprendimų jau apskųsti etikos sargams.
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė / BFL nuotr.

Vartotojų teisių gynimo asociacija „Viešasis interesas“ ketvirtadienį informavo prašysianti teismo sustabdyti Vilniaus savivaldybės veiksmus, kuriais siekiama pratęsti Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutartį.

Pasak organizacijos atstovų Aušros Maldeikienės ir teisininko Pauliaus Markevičiaus, „vilniečiai nėra informuoti apie šiuos sprendimus ir nedalyvavo juos priimant, kaip reikalauja ES direktyvos, reglamentai ir Jungtinių Tautų konvencija“.

Prancūzijos bendrovė „Dalkia“ savo valdomoje bendrovėje „Vilniaus energija“, kuri nuomojasi Vilniaus šilumos tinklus, ketina įrengti biokuro katilus. Tačiau „Dalkia“ investuotų tik su sąlyga, kad savivaldybė su įmone 2016-ųjų pabaigoje besibaigiančią sutartį pratęstų dar 20 metų.

Gegužės 12 dieną Vilniaus miesto savivaldybės taryba iš esmės pritarė, kad klausimas toliau būtų svarstomas. Miesto valdžioje esanti opozicija tvirtina, kad sutartis būtų naudinga buvusiai buvusios „Rubicon Group“ (dabar – „Icor“) įmonėms.Miesto valdžioje esanti opozicija tvirtina, kad sutartis būtų naudinga buvusiai buvusios „Rubicon Group“ (dabar – „Icor“) įmonėms.

Į opoziciją neseniai pasitraukęs Liberalų sąjūdžio atstovas Arūnas Štaras apskundė etikos sargams balsavime dalyvavusius du kolegas tarybos narius – liberalcentristą Kęstutį Nėnių ir Nepriklausomos frakcijos narį Gintarą Kazaką.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos prašoma ištirti, ar valdančiajai koalicijai priklausantys politikai nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų. A.Štaro įsitikinimu, abu tarybos nariai turėjo nedalyvauti balsavime, nes gauna pajamų iš įmonių, kurioms šis balsavimas atnešė finansinės naudos.

A.Štaras BNS sakė, kad G.Kazakas dirba bendrovėje „Realco“, o K.Nėnius – Vilniaus šilumos tinkluose.

G.Kazakas ir K.Nėnius priklauso valdančiajai daugumai Vilniaus miesto taryboje. A.Štaras su Liberalų sąjūdžiu neseniai pasitraukė į opoziciją, nes valdantieji atsisakė dirbti su šia partija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius