Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 09

Draudikai perspėja nevykti į Lenkiją neapsidraudus

200 litų – tiek marijampoliečiui Povilui K., artėjant Velykoms ketinusiam pigiau apsipirkti Suvalkuose, kainavo 30 kiaušinių. Tik dalį maisto produktų spėjęs įgyti lietuvis pakeliui į kitą prekybos centrą buvo sustabdytas Lenkijos kelių patrulių, kurie skyrė baudą dėl vairavimo be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo.
Kelias Lenkijoje
Kelias Lenkijoje / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Lenkija

„Suvalkuose 30 kiaušinių kainuoja 6 Lt, kalakutas – 23 Lt, tad su šeima prieš šventes patraukėme apsipirkti svetur. Deja, kovą pamiršau pratęsti privalomąjį civilinės atsakomybės draudimą“, – apgailestavo vyriškis, automobilį vairuojantis jau 20 metų.

„Lietuvos draudimo“ specialistai pastebi, kad Lenkijos kelių patruliai lietuviui skyrė ne maksimalią baudą, teigiama išplatintame pranešime.

„Kiaušiniai dramatiškai pabrango dėl to, kad marijampolietis buvo neapsidraudęs privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu (TPSVCA). Lenkijoje bauda už tokį pažeidimą siekia iki 250 zlotų (200 litų).

Prieš šventes smarkiai padaugės į Lenkiją apsipirkti keliaujančių tautiečių, o kartu ir tokių įvykių“, – komentuoja „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorius Vaidotas Krencius.

Vairuotojai daro ypač didelę klaidą, sėsdami prie vairo be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo. Nors ekonomikos sunkmetis, mažinti savo išlaidas draudimui reikėtų tik neturint kitokių taupymo būdų, nes pagrindinė draudimo paskirtis – išvengti didelių piniginių nuostolių.

„Gaila, tačiau mūsų vairuotojai tai supranta tik patyrę eismo įvykį, kai nuostoliai siekia kelis, o kartais – ir keliasdešimt tūkstančių litų“, – teigia V.Krencius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius