Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 18

Etnokultūros centre – ryškiaspalviai latvių raštai

Klaipėdos etnokultūros centre šiandien atidaroma Liepojos liaudies meno ir kultūros centro paroda „Ryškiaspalviai latvių raštai“.
Parodoje bus eksponuojami tradiciniai latvių tekstilės gaminiai.
Parodoje bus eksponuojami tradiciniai latvių tekstilės gaminiai.

Iki gruodžio 4 dienos klaipėdiečiai turės galimybę iš arčiau susipažinti su kaimyninių latvių tradicinės tekstilės dirbiniais – austomis vilnonėmis antklodėmis, skaromis, skarelėmis, įvairiaspalvėmis pirštuotomis bei kumštinėmis pirštinėmis. Parodoje bus pristatyti Nicos apskrities tautinių kostiumų pavyzdžiai, atkurti pagal muziejines fotografijas.

Parodos atidaryme ypatingą latviškų audinių ir mezginių margumą nuspalvins melodingos latvių dainos, atliekamos Liepojos folkloro ansamblio „Velava“ („velava” reiškia vėjo rodyklę laivams). Kolektyvas žada atlikti ne tik senąsias Kuržemės dainas, bet tikisi kartu su klaipėdiečiais užtraukti ne vieną žinomą liaudies romansą.

Liepojos taikomojo meno studija „Kursa“ jau 50 metų puoselėja Pietų Kuržemės etnografines tradicijas. Šiuo metu studijai vadovauja tautodailininkė Ilma Rubene ir meno konsultantė Milda Dirina. Tradicinės tautodailės darbais grožėjosi ir juos jau įvertino parodų lankytojai Gruzijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Olandijoje, Skandinavijos šalyse, Kanadoje, Šri Lankoje, Bolivijoje ir Japonijoje.

Paroda Klaipėdos etnokultūros centre atidaroma trečiadienį, 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius