Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 29

Gaisro kaltininkai – vaikai

Kaune, Vaidoto gatvėje, kilusio gaisro, per kurį sudegė du ūkiniai pastatai, aplinkybes tiriantys pareigūnai patvirtino liudininkų pasakojimą, kad nelaimę sukėlė su ugnimi žaidę vaikai.
Įtariama, kad didžiulį gaisrą Vaidoto gatvėje sukėlė neatsargiai su ugmini žaidę vaikai.
Įtariama, kad didžiulį gaisrą Vaidoto gatvėje sukėlė neatsargiai su ugmini žaidę vaikai. / Andriaus Juozulevičiaus nuotr.

„Spėjama, kad vaikai išdykavo viename iš ūkinių pastatų ar prie jų ir netyčia sukėlė gaisrą. Tikslesnės aplinkybės paaiškės pasibaigus tyrimui, kurį atlieka Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos tyrėjai“, – sakė Kauno apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prevencinės veiklos poskyrio viršininkė Jovita Lapėnaitė. Pareigūnė pabrėžė, jog šis įvykis dar kartą įrodė, kaip pavojinga vaikams žaisti su ugnimi: „Vaikams labai pasisekė, kad nė vienas jų rimtai nenukentėjo. Sprogimo skeveldra sužalojo tik vieno vienuolikamečio ranką“, – sakė J.Lapėnaitė.

„15min“ vakar jau rašė, kad trečiadienį apie 15 val. Panemunėje, Vaidoto gatvėje, užsidegė ūkinis pastatas, vėliau nuo jo ugnis persimetė į šalia buvusį kitą ūkinėms reikmėms naudotą statinį. Ūkinis pastatas, kuriame įsiplieskė gaisras, sudegė iki pamatų. Antrasis pastatas taip pat stipriai nukentėjo. Liudininkai pasakojo, jog nelaimės vietoje įvyko ir keli sprogimai. Ugniagesių teigimu, sprogo viename iš pastatų buvęs dujų balionas. Į nelaimės vietą buvo išsiųstos sustiprintos gelbėtojų pajėgos – gaisrą gesino 4 ugniagesių automobiliai, situaciją koordinavo mobilus štabas.

Jau tą pačią dieną paaiškėjo galimi gaisro sukėlėjai. „15min“ fotografui vienas iš gaisravietėje buvusių vaikų pasakojo, kad gaisrą sukėlė jo bendraamžis. Pasak vaiko, žaisdamas rakandų prikrautame ūkiniame pastate jo draugas neva užkūrė laužą ir, neužgesinęs jo, išėjo susitikti su draugais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius